MENIU

3 condamnați la moarte, EXECUTAȚI prin spânzurare în Japonia. Când au avut loc ULTIMELE acte de acest gen

Japonia

Scene dramatice în Japonia. Țara Soarelui Răsare a executat, astăzi, trei condamnaţi la moarte, potrivit presei locale, care citează mai multe surse, inclusiv Ministerul Justiţiei. Dacă informația se confirmă, vorbim, practic, despre primele execuții din această ţară, din decembrie 2019 şi până în prezent, respectiv de la venirea la putere a premierului Fumio Kishida, la începutul lunii octombrie a acestui an.

Ministerul Justiţiei, contactat de AFP, nu a confirmat imediat această informaţie, relatează Agerpres. În plus de asta, media locale nu au dezvăluit identitatea deţinuţilor executaţi.

Ultima execuţie din Japonia data din decembrie 2019. Atunci a fost vorba despre un chinez găsit vinovat pentru uciderea a patru membri ai aceleiaşi familii, faptă petrecută în sud-vestul ţării, în anul 2003.

Conform datelor existente până în prezent, Japonia a executat trei condamnaţi în anul 2019 şi 15 în anul 2018, printre care 13 membri ai sectei Aum, implicată într-un atac cu gaz sarin asupra metroului din Tokyo, în 1995.

În prezent, în ţară sunt peste 100 de persoane condamnate la moarte.

Mai multe articole despre:
japonia executii japonia condamnati la moarte