MENIU

3 alimente ce te ajută să scapi de proastă dispoziţie

<p>3 alimente ce te ajută să scapi de proastă dispoziţie</p>

Depresia uşoară, anxietatea sunt destul de frecvente iarna, când vremea urâtă ne ţine închişi în casă săptămâni la rând, singurele ieşiri fiind pentru serviciu sau cumpărături. Proastă dispoziţie poate fi controlată şi prin dietă.

Iată ce alimente te ajută:

1. Chefirul

Este un lactat fermentat cu boabe de chefir, probiotice. Aceste boabe sunt alcătuite din drojdie şi din bacterii probiotice. Sunt pline de tryptophan, care ne ajută să facem faţă problemelor: creşte nivelul serotoninei din creier, care ne da sentimentul de fericire.

2. Sparanghelul

Legumele îţi pot schimbă mult dispoziţia. Sparanghelul este unul dintre acestea, dar trebuie să ştii să-l prepari. În omletă este o varianta sănătoasă. Se pune nişte sparanghel în omletă în timp ce o prepari. Vârfurile se prepară în diferite moduri: se adaugă, verzi, în omletă, sau se fierb câteva secunde.

3. Portocola

Un alt aliment benefic în caz de stres este portocală. Are multă vitamina C şi e accesibilă. Vitamina C normalizează mai repede hormonii stresului şi îţi va scădea tensiunea arterială. Dacă ştiţi că urmează să va confruntaţi cu o situaţie stresantă, consumaţi cu o ora înainte o portocală.

Sursa: bzi.ro