MENIU

2020 a adus zeci de milioane de euro în buzunarele româncelor care au adunat averi impresionante. Cine sunt cele mai bogate femei din România

2020 a adus milioane de euro în buzunarele româncelor care se bat cot la cot cu bărbații pentru profit. Vorbim despre Regina sprâncenelor, de fondatoarea lanțului de farmacii Catena, dar și de moștenitoarea Butan Gas, care au averi de sute de milioane de euro. Și Simona Halep a câștigat zeci de milioane de euro pe terenul de tenis. 

Anastasia Soare sau așa-zisa, "Regina sprâncenelor" este cea mai bogată româncă. Ea are o avere estimată la 650 de milioane de euro. Banii i-a făcut din industria frumuseții în Statele Unite, acolo unde a emigrat la începutul anilor `90. Duce o viață așa cum mulţi oameni nici nu visează.

O altă femeie care a reuşit în viaţă este Anca Vlad, fondatoarea lanțului de Farmacii Catena. Ea are o avere de 480 de milioane de euro.

Pe locul al treilea se situează Veronica Gușă de Drăgan, moștenitoarea Butan Gas. Ea are acum o avere de peste 250 de milioane de euro, dar este o persoană foarte discretă și stă departe de ochii presei. Locuieste în Spania, la Palma de Mallorca, este mama a trei copii și conduce un grup de 100 de firme din toată Europa.

O altă femeie de afaceri care deține o avere impresionantă este Luchi Georgescu. Aceasta este acționarul majoritar al Vincon Vrancea, cel mai mare producător de vin ca volum din țară. Totodată, deține și o companie specializată în producția de mezeluri. Averea ei este estimată la 72 de milioane de euro. 

Pe locul 5 în topul celor mai bogate românce este Simona Halep, cu o avere de 47 de milioane de euro. Simona Halep detronează la acest capitol nume grele din fotbalul românesc. Halep are cu un milion de euro mai mult decât Cosmin Olăroiu și cu 10 mai mult decât Mircea Lucescu, doi dintre cei mai bine plătiți antrenori români. 

Mai multe articole despre:
top cele mai bogate romance