MENIU

200 de geologi de la Petrom caută petrol ascuns cu un „cinema“ 3D

<p>Petrom caută noi zăcăminte de petrol</p>

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, îşi va intensifica activităţile de explorare, singurele prin care pot fi identificate noi resurse de petrol şi gaze, unul dintre paşii făcuţi fiind o investiţie de 0,5 milioane de euro într-un centru de vizualizare 3D destinat mai ales echipei de aproape 200 de geologi a companiei.

Finalizarea acestui „cinematograf" 3D va oferi o imagine mai bună asupra datelor colectate în fazele iniţiale de dezvoltare a unui zăcământ, potrivit zf.ro.

„Petrolul la care am avut acces uşor s-a dus. Încercăm să găsim acum petrolul de care nu am dat iniţial", a explicat Ruth Rusby, geo­­fizician senior în cadrul diviziei de explorare şi producţie a Petrom, companie în care lucrează din 2008.

Reprezentanţii Petrom au mai precizat că noul centru de vizualizare 3D va scurta semnificativ timpul de luare a deciziilor pentru forarea unei sonde, de exemplu.

„Acum cinci ani nici nu ne gândeam că am putea avea un astfel de proiect. Dacă înainte aveam nevoie de circa 3 săptămâni pentru a lua decizia săpării unei sonde, acum putem să luăm această decizie într-o săptămână", spune Gary Ingram, director în cadrul diviziei de explorare şi producţie a Petrom.

 

Mai multe articole despre:
petrol Petrom geologi petrol şi gaze