MENIU

173 de persoane date în urmărire națională și internațională, depistate de polițiști

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează că în perioada 11-17 decembrie, în baza Planului de măsuri al Poliției Române pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în sezonul rece și pe tipul sărbătorilor de iarnă, oamenii legii au depistat 173 de persoane date în urmărire națională și internațională.

Poliţia Română a organizat acţiuni specifice pentru punerea în executare a mandatelor şi sentinţelor penale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii şi a celor dispărute, identificarea şi clarificarea situaţiei unor persoane şi cadavre cu identitate necunoscută.

Astfel, poliţiştii din întreaga ţară au depistat 173 de persoane urmărite, dintre care 128 urmărite la nivel naţional și 45 urmărite la nivel internaţional.

Dintre acestea, 86 erau minori dispăruţi. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost puse în executare 217 mandate şi sentinţe. Astfel, 147 persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 30 aveau mandate de arestare preventivă, 25 de persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar în 15 situaţii existau emise sentinţe penale.

Au mai fost identificate 8 cadavre cu identitate necunoscută şi 7 persoane cu identitate necunoscută.

La acţiuni au participat şi jandarmi şi poliţişti comunitari.

Exemple:

- Un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Topolovățu Mare, județ Timiș, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înșelăciune, a fost depistat, la data de 16 decembrie, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, pe raza localităţii Dumbrăvița şi încarcerat în Penitenciarul Timișoara.

- Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Arad au depistat, la data de 15 decembrie, pe raza localității Nădlac, un bărbat, de 30 de ani, din Bucureşti, care se sustrăgea executării unei pedepse de 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

- Un alt bărbat, de 28 de ani, din municipiul București, care se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat, la data de 15 decembrie, de poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în municipiul București şi încarcerat în Penitenciarul Rahova.