MENIU

159 de români, blocaţi de 13 ore pe aeroportul din Lisabona: al doilea avion întârzie şi el

A doua cursă pusă la dispoziţia românilor blocaţi în aeroportul din Lisabona are şi ea întârziere. Aeronava trebuia să plece la ora 15 la Lisabona, dar a avut întârziere 2 ore şi, într-un final, ar trebui să ajungă la ora 20.30, ora României. 

Pentru 159 de turişti români blocaţi pe aeroportul din Lisabona s-a pus la dispoziţie o aeronavă specială. Oamenii au stat în aeroport 13 ore. S-a ajuns aici după ce un zbor al companiei TAP Portugal către România a fost anulat pentru a doua oară în mai puţin de două săptămâni.

Zborul către Bucureşti era progrmat la 02:15 minute, ora României, dar aeronava nu a mai decolat. Reprezentanţii companiei aeriene au anunţat iniţial o întârziere, pentru ca apoi să revină şi să spună că această cursă a fost anulată.

Pe aeroport, au rămas blocaţi oameni în vârstă, familii cu copii mici şi o persoană care este în doliu şi din acest motiv trebuia să ajungă acasă.

Anularea cursei a produs haos şi la Bucureşti. Acelaşi aparat de zbor urma să revină în Portugalia cu alţi turişti români, care au rămas blocaţi pe aeroportul Henri Coandă.

Problemele sunt identice cu cele care au avut loc la finalul lunii august. Şi atunci TAP Portugal a anulat zeci de curse aeriene în Europa, printre care şi cel către capitala României. Peste o sută de români au rămas atunci blocaţi, iar unii au revenit în ţară abia după două zile. Din cauza felului în care a gestionat situaţia, consulul României la Lisabona a fost revocat din funcţie de premierul Tudose.