MENIU

12 ani de la explozia de la Mihăilești. Victimele tragediei, comemorate la Buzău

Autoritățile din Buzău comemorează, marți, 12 ani de la explozia de la Mihăilești, care a ucis 18 persoane și a rănit alte 13.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Neron Lupascu” al judetului Buzau a organizat in data de 24.05.2016 o manifestare comemorativă la monumentul închinat celor care au murit în acea explozie teribilă.

ISU Buzău va aduce un omagiu celor şapte pompieri-eroi care au făcut dovada curajului şi a devotamentului suprem. La manifestare vor participa mai multe oficialitati si persoane publice, potrivit opiniabuzau.ro.

În dimineața de 24 mai 2004, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe marginea drumului la Mihăilești – Buzău. Ceea ce părea un banal accident de circulație, fără victime, s-a transformat, în doar câteva clipe, într-un măcel. Un camion cu o încărcătură periculoasă – 23 de tone de azotat de amoniu – s-a răsturnat în șanț. Cabina a luat foc și, în scurt timp, la fața locului au venit ajutoarele. 

Bilanţul e dramatic: 18 morţi şi 13 răniţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa atunci se numără şapte pompieri, doi jurnalişti, dar şi localnici, care se aflau la faţa locului atunci când s-a produs teribila explozie a TIR-ului încărcat cu azotat de amoniu, care a produs un crater adânc de şapte metri şi cu un diametru de 20 de metri.