MENIU

Românii blocaţi pe aeroportul din Lisabona vor fi aduşi în ţară cu o altă cursă. Anunţul TAP

Peste 100 de turişti români, între care şi copii, au rămas blocați pe aeroportul din Lisabona, asta după ce zborul companiei TAP Portugal către România a fost anulat. De asemenea, alte 254 de persoane care ar fi urmat să plece joi dimineaţă de la Bucureşti spre Lisabona au aflat în aeroport că zborul a fost anulat. UPDATE 13.00: Românii blocaţi pe aeroportul din Lisabona vor fi aduşi în ţară cu o altă cursă.

UPDATE - Reacţia companiei TAP:

"O cursă alternativă va pleca astăzi, ora 13:00, din Lisabona către București cu pasagerii rămași în Portugalia.

TAP Portugal își cere scuze pentru inconvenientele create tuturor pasagerilor, prin anularea celor două curse – Lisabona- București și retur. Ieri, ora 00:15, din cauza unei defecțiuni tehnice, zborul de la Lisabona către București a fost anulat. Această decizie a fost luată pentru siguranța celor peste 100 de pasageri. Aeronava care trebuia să ajungă la București, urma să se întoarcă azi în Portugalia, cu alți pasageri.

Prioritatea noastră a fost rerutarea tuturor, care a avut loc în condiții dificile deoarece ne aflăm în plin sezon, iar gradul de ocupare al curselor este aproape în totalitate. Reprezentanții TAP sunt în permanentă legătură cu pasagerii.

Aeronava aparține unei companii partenere. Vom lua toate măsurile posibile pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple".

Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 00.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, în cursul nopţii, pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, iar conform informaţiilor obţinute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative, spun reprezentanţii MAE.

De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată. Cursa era programată să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” la ora 07.00, dar pasagerii au aflat în aeroport că zborul a fost anulat.

"Astăzi, 7 septembrie 2017, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – București – Lisabona. Cei 254 de pasageri care urmau să decoleze la ora 07.00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către Lisabona sunt asistați de agentul de handling care deservește compania aeriană și de personal al aeroportului Henri Coandă", au anunţat reprezentaţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi București. 

Acelaşi lucru s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, atunci când peste 100 de turişti români au ajuns acasă după mai mult de două zile. Incidentul de atunci a dus la revocarea consulului României în Portugalia, acuzat de premierul Mihai Tudose că nu a gestionat bine situaţia.