MENIU

10 remedii naturale pentru calmarea arsurilor solare. Scapi imediat de usturime şi durere!

Atunci când nu avem la îndemână o loțiune de calmare a arsurilor de plajă și mai ales dacă nu avem una eficientă este foarte simplu să apelăm la câteva trucuri în care să folosim ingrediente din propria bucătărie pentru calmarea pielii.

Iată câteva remedii naturale pentru calmarea arsurilor solare:

1. Specialiștii ne recomandă ca odată ce pielea a suferit arsură solară să bem foarte multă apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate.

2. Untul de cocos este ideal în această situație pentru că acesta hidratează în profunzime pielea şi ameliorează senzaţia de durere.

3. Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele fac minuni pentru pielea arsă. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.

4. Baie cu făină de ovăz – produsele ce conţin făină coloidală de ovăz pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste şi acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandat atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme și altele.

5. Aloe vera are efect răcoritor şi poate fi şi mai răcoritor dacă lăsaţi crema, loţiunea, gelul sau orice produs aveţi prin casă la frigider pentru câteva ore. Această plantă miraculoasă are efect de calmare a pielii datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor pe care îi conţine.

6. Nici iaurtul nu este de trecut cu vederea. Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.

7. Compresele cu zeamă de lămâie diluată în apă rece răcoresc şi decontaminează pielea arsă. Bicarbonatul de sodiu este numit în aceste cazuri, “pompierul”. Pentru a atenua senzaţia de arsură, diluaţi o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 mililitri de apă rece şi aplicaţi comprese pe piele.

8. Uleiul de gălbenele contribuie la hidratarea pielii arse şi refacerea acesteia. De altfel, sunt recunoscute proprietăţile uleiului de gălbenele de cicatrizare indicat mai ales persoanelor cu piele sensibilă.

9. Și pasta obţinută din argilă verde dizolvată în apă care se aplică pe pielea arsă poate stopa inflamarea şi a facilita cicatrizarea. Se aplică și după două ore, se îndepărtează pasta cu apă călduţă.

10. Roşiile sunt foarte bogate în vitamina A care este esenţială pentru refacerea pielii arse. Şi pentru aceasta ţine aproximativ o jumătate de oră pe pielea arsă câteva felii de roşie.

Sursa: voceaconstantei.ro