MENIU

10 obiceiuri care îţi strică rinichii

<p>10 obiceiuri care &icirc;ţi strică rinichii</p>

Rinichii joacă un rol extrem de important în starea generală de sănătate. Filtrează sângele, produc hormoni, absorb mineralele, produc urina, elimină toxinele şi neutralizează acizii. Şi cum sunt organe atât de importante merită puţină dragoste.

Deteriorarea rinichilor poate trece neobservată timp de ani întregi, întrucât ei îşi pot duce la bun sfârşit sarcinile chiar dacă funcţionează la numai 20% din capacitatea lor. Tocmai de aceea, bolile de rinichi sunt supranumite şi „moartea tăcută”. Acesta este un motiv suficient de puternic pentru a avea grijă de rinichi înainte de a fi prea târziu. Iată 10 obiceiuri care îţi strică rinichii. 

Să nu bei suficientă apă

Una dintre cele mai importante funcţii ale rinichilor este să filtreze sângele şi să elimine toxinele şi elementele de care organismul nu mai are nevoie. Atunci când nu bei suficientă apă în timpul zilei toxinele şi elementele de care organismul nu mai are nevoie încep să se acumuleze afectând corpul.

Prea multă sare în dietă

Organismul are nevoie de sare pentru a funcţiona corespunzător. Însă o mulţime de oameni consumă prea mult sodiu ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale şi pune o mulţime de stres pe rinichi.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate rinichi apă dietă sare probleme rinichi