MENIU

10 motive pentru care oricine ar trebui să doarmă DEZBRĂCAT

Încă de la o vârstă fragedă suntem învățați să dormim în pijamale și că nuditatea este inacceptabilă chiar și când vine vorba de dormit… dar se simte atât de plăcut atunci când te învelești și nu ai nimic pe tine!

Vești bune: am adunat dovezi conform cărora nu numi că este plăcut să dormi dezbrăcat, dar este și benefic pentru sănătate. Iată 10 motive pentru care să renunți la pijamale în seara aceasta.

10. Un somn mai bun

Dacă dormi dezbrăcat, îi permiți corpului să se răcească și să nu se supraîncălzească, așa că somnul devine mai adânc și liniștit.

9. Te simți mai fericit și mai liber

Chiar dacă nu ești obișnuit să dormi fără haine, nu poți să negi cât de plăcută este senzația: nimic nu îți împiedică mișcările, nu îți strânge pielea sau se agață de așternuturi.

8. Un păr și o piele mai sănătoase

Calitatea somnului va permite eliberarea mealtoninei și creșterea cantității de hormoni. Dacă dormi dezbrăcat, de asemenea va aduce un beneficiu glandelor sebacee având în vedere că pielea poate respira și nu se va supraîncălzi.

7. O viață sexuală mai fericită

Nu în mod prea surprinzător, cuplurile care dorm fără haine au cele mai multe șanse de a face dragoste în mod spontan decât fanii pijamalelor.

6. O scădere a greutății considerabilă și o creștere a mușchilor

Hormonul uman de creștere este responsabil pentru dezvoltarea mușchilor și poate fi implicat în procesul de ardere a grăsimilor.

5. Mai puțin stres

Dacă dormi dezbrăcat la o temperatură optimă, îți vei ajuta corpul să își micșoreze nivelurile de cortizol, hormonul stresului.

4. O relație mai bună cu partenerul tău

Contactul cu pielea partenerului tău îmbunătățește eliberarea oxitocinei, lucru ce este benefic pentru cupluri. Dacă amândoi dormiți dezbrăcați, vă creați o relație bazată pe și mai multă încredere.

3. Un plus de încredere

Dacă te simți încrezător în tine atunci când ești dezbrăcat, atunci vei avea același sentiment și când ești îmbrăcat.

2. O circulație a sângelui îmbunătățită

Chiar și cea mai confortabilă lenjerie intimă îngreunează circulația sângelui și afectează anumite părți ale sistemului vascular. Acest lucru poate duce la apariția varicelor.

1. Fără insomnie

Doctorii le recomandă persoanelor care au insomnie să doarmă dezbrăcate.

sursa

Mai multe articole despre:
insomnie somn dormit dezbrăcat circulație sangvină