MENIU

10 idei sănătoase pentru gustările de seară, care nu-ţi vor afecta silueta!

Te simţi vinovată atunci când mănânci destul de târziu seara? Nu trebuie, pentru că mai toată lumea face acest lucru. Singurul lucru de care trebuie să ai grijă este legat de alimentele pe care le incluzi în gustarea ta, dar şi de cantitatea lor.

Îţi oferim în continuare o listă cu câteva idei de gustări delicioase, pe care le poţi mânca târziu în noapte, fără să te preocupe însă gândul că ai putea acumula kilograme, scrie perfecte.md.

1. Biscuţi din cereale. Aceştia sunt o gustare sănătoasă pe care o poţi mânca liniştită seară şi care este destul de bogată în proteine. În acest fel vei scăpa de senzaţia de foame pentru ceva timp, dar îţi vei satisface în acelaşi timp şi poftele într-un mod sănătos. Biscuiţii îi poţi asocia cu humus, brânză slabă sau o feliuţă de carne slabă.

2. Cereale cu lapte degresat. Cerealele conţin fibre care te vor ajută să nu-ţi mai fie foame până dimineaţă, în timp ce laptele degresat îţi va aduce în organism cantitatea necesară de calciu şi vitamina D. Pentru o gustare cu adevărat sănătoasă, încearcă să alegi cereale bogate în proteine, dar care să aibă un conţinut scăzut de zahăr.

3. Sandviş cu pâine integrală. Un sandviş cu pâine integrală şi piept de curcan este, de asemenea, o alegere ideală pentru gustarea de seară. Carnea de curcan este slabă şi îţi dă senzaţia de saţietate, fără că numărul caloriilor să crească considerabil. Pentru a adaugă puţină savoare, poţi adaugă salată verde, roşii sau o felie de brânză degresată.

4. Iaurt grecesc cu fructe. Cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, dar bogat în proteine, iaurtul grecesc este perfect pentru gustarea de seară. Adaugă-i câteva fructe proaspete şi astfel vei avea parte de o sursă extraordinară de vitamine şi antioxidanţi.

5. Quesadilla cu brânză. Presară brânză degresată între două tortillas, apoi pune-le puţin pe grill şi în acest fel vei avea parte de o cină delicioasă, dar sănătoasă.

6. Banane. O gustare perfectă şi sănătoasă de seară este reprezentată de banane feliate, pe care le pui pe o felie de pâine pentru toast. Gustarea ta va fi în acest fel bogată în carbohidraţi care ajută la eliberarea melatoninei, denumită şi aliatul tinereţii, şi care te va ajută să te odihneşti pe timpul nopţii.

7. Brânză de vaci cu fructe. Brânza de vaci este o altă alegere săracă în carbohidraţi şi bogată în proteine. Combinată cu câteva felii de fructe proaspete îţi va da savoarea căreia îi simţeai lipsa, dar nu vei avea de ce să te îngrijorezi asupra siluetei.

8. Băutură din coacăze. O băutură din fructe este opţiunea perfectă pentru gustarea de seară. Foloseşte lapte degresat sau iaurt ca bază şi adaugă kefir pentru o digestie uşoară.

9. Fructe. Fructele proaspete sunt întotdeauna o gustare sănătoasă, bogată în vitamine şi antioxidanţi.

10. Popcorn. Popcornul poate nu este cea mai sănătoasă alegere pentru o gustare, mai ales atunci când conţine sare sau unt. Cu asezonarea corectă, de exemplu piper roşu, se transformă într-o gustare săracă în calorii, dar şi într-o mâncarea care să-ţi potolească poftele.

Mai multe articole despre:
silueta dietă gustări gustare sănătoasă