MENIU

10 beneficii surprinzătoare ale cafelei

10 beneficii surprinzătoare ale cafelei

Deși este o băutura ce conține cofeină pe care toată lumea o alege, puțini știu cât de sănătoasă este cafeaua pentru organismul nostru. Iată 11 beneficii surprinzătoare ale cafelei:

1. Te ajută să arzi grăsimi

Acesta este motivul pentru care găsești cofeină în aproape toate suplimentele cu efect de ardere a grăsimilor. De fapt, este una dintre puținele substanțe naturale ce ard grăsimile. Studiile arată că cafeina crește ritmul metabolic cu 3-11% și că sporește procesul de ardere a grăsimilor cu 10-29%.

2. Crește performanța fizică

Cofeina din cafea îți poate crește nivelul de adrenalină. De asemenea, poate elibera acizii grași din țesuturi prin stimularea sistemului nervos. Aceștia intră apoi în sânge și sunt disponibili ca sursă de energie. Prin urmare, nu este surprinzător că această băutură duce la îmbunătățiri semnificative în performanța fizică. Poți să bei o cană cu jumătate de oră înainte de a merge la sală sau a începe orice tip de exercițiu.

3. Reduce riscul de a face diabet

Studiile arată că persoanele ce beau cafea au un risc scăzut cu 25-50% de a face diabet de tip 2. În mod evident, vei elimina acest efect pozitiv dacă adaugi zahăr, așa că ar fi mai bine să nu faci asta.

În plus, un studiu de 20 de ani a arătat că diabeticii care consumă cafea au un risc scăzut cu 30% de a muri din cauza bolii.

4. Te poate face mai deștept

Când o persoană bea cafea, cofeina blochează acțiunea unui neurotransmițător, care are efect inhibitor, ce  se numește adenozină. Aceasta are efect stimulant pentru că mai mulți neuroni își încep activitatea ceea ce duce la o creștere a nivelului de energie și a funcțiilor creierului. Studiile au arătat că unele dintre îmbunătățirile ce au loc la nivel mintal se concentrează pe memorie, timpul de reacție și funcțiile cognitive în general.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
cafea beneficii surprinzatoare