MENIU

10 beneficii dovedite ale turmericului

Turmeric

Poate ca ai mai auzit pana acum ca turmericul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancer, iar aceasta proprietate se datoreaza efectelor lui antioxidante, antiinflamatorii si schimbarilor pe care le produce la nivel molecular in organism.

Ca sa te convingem sa incerci si tu acest condiment-minune, iti prezentam 10 beneficii ale turmericului pe care oamenii de stiinta le-au descoperit in ultimii ani!

10 beneficii ale turmericului

1. Turmericul contine curcumina, o substanta cu un efect antiinflamator puternic si cu proprietati antioxidante. Totusi, turmericul care se gaseste pe piata contine doar 3% curcumina, ceea ce inseamna ca daca vrei sa ai parte de efectele miraculoase ale acestei substante, trebuie sa consumi mai degraba un extract de curcuma. Acest compus este solubil in grasime, asa ca este indicat sa fie consumat alaturi de preparate putin mai grase. 

2. Se stie ca inflamatia cronica este cauza multor boli cu care se confrunta oamenii in Occident. Curcumina poate sa inhibe actiunea moleculelor care conduc la aceste inflamatii. In mai multe studii, efectele sale au fost similare cu cele ale medicamentelor antiinflamatorii, insa, desigur, fara efecte secundare. 

Mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
condiment turmeric