MENIU

1 milion de euro pentru stâlpi de plastic! Ce primărie a scos din buzunar suma uriașă?

Stâlp iluminat/ Captură video

Caz halucinant la Timișoara. Autoritățile locale au cheltuit un milion de euro din bani publici pentru a monta în parcul Civic stâlpi de iluminat din plastic umpluți cu spumă, deși în caietul de sarcini aceștia figurează ca fiind din oțel și mult mai înalți decât cei montați. 

Este vorba de un contract semnat în anul 2019, în timpul fostei administrații. Ulterior, apariția pandemiei de Covid-19, dar și faptul că firma a intrat în insolvență și s-a schimbat administrația primăriei, astfel că, în august 2021, noua administrație locală a ”constat”, de opt ori, că e nevoie de lucrări suplimentare și a crescut valoarea contractului, pentru renovările din Parcul Civic, cu încă 500.000 de lei.

După mai bine de trei ani se șantier și cheltuieli de peste 1,2 milioane de euro, reabilitarea parcului din centrul oraşului nu s-a terminat nici acum, deși durata estimată a lucrărilor a fost de șase luni. În plus de asta, o situație revoltătoare a fost constatată de presa locală. Mai exact, stâlpii de iluminat sunt din plastic şi umpluţi cu spumă, deși în caietul de sarcini se specifica șă fie realizați din oţel structural de tip 235.

În același caiet de sarcini, fundația stâlpilor are 60/60 de centimetri adâncime. În realitate, abia dacă are 40 de centimetri. De asemenea, stâlpii nu au patru metri înălțime, ci doar trei metri jumătate.

 

Mai multe articole despre:
euro stalpi stalpi plastic primarie