Adevarul despre ananasul la conservă. Mai mănânci vreodată?

 

Ananasul este un fruct foarte sănătos, precum şi extrem de util în ameliorarea indigestiei, artritei şi sinuzitei. Sucul are efect vermifug, combătând cu succes paraziţii intestinali. Bromelaina, o enzima proteolitică regăsită în ananas, este cheia valorii nutriţionale aparte a acestui fruct. Această enzimă participa în mod direct la metabolizarea proteinelor, facilitând bună desfăşurare a proceselor digestive şi absorbţia completă a nutrienţilor din hrană.

Chiar dacă este un fruct extrem de sănătos, ananasul la conservă nu aduce la fel de multe beneficii sănătăţii, deoarece are un aport caloric mai mare decât fructul proaspăt şi nu furnizează la fel de multă bromelină, enzima fiind distrusă prin expunerea la temperaturi ridicate.

Beneficii ale ananasului rămân exclusive pentru fructul proaspăt. În fructul conservat există, din păcate zahăr, iar toate beneficiile nutritive se înjumătăţesc, în cel mai bun caz.

Singurele care rămân nealterate în ananasul conservat sunt fibrele. Printre alte beneficii ale sale putem menţiona faptul că ajută foarte mult la protecţia ficatului. În plus, ananasul este un fruct bogat în micronutrienti şi fibre, ajutând chiar şi la protecţia împotriva cancerului, iar prin faptul că deblochează orice impediment al vaselor sanguine ajută şi la protecţia inimii

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?