Articolele din categoria MEDIU:

Specii de peşti UNICE în lume, salvate în România de un prinţ arab Alt tip
Două specii de peşti din România UNICE în lume, salvate de la DISPARIŢIE de un prinţ arab
Două specii de vieţuitoare, unice în lume, aflate pe cale de dispariţie, sunt acum salvate cu ajutorul unui prinţ arab. Este vorba despre peştii roşioara lui Racoviţă şi melcul termal, care pot supravieţui doar în rezervaţia de nuferi din Băile 1 Mai, judeţul Bihor. Lacul, însă, e aproape secat, pentru că apa este folosită la încălzirea locuinţelor. Cele două specii sunt ocrotite acum de specialiştii Muzeului Ţării Crişurilor în laborator. Totul este posibil cu ajutorul fondurilor donate de un şeic din Emiratele Arabe Unite.
ROMÂNIA AR PUTEA DEVENI UN DEŞERT Alt tip
ROMÂNIA AR PUTEA DEVENI UN DEŞERT. Avertismentul îngrijorător al climatologilor
România riscă să devină un adevărat deşert. Iar clima temperat continentală ar putea deveni o amintire. Sunt concluziile alarmante ale experţilor, care au analizat schimbările climatice din macroregiunea Dunării. Potrivit unui studiu, tendinţa afectează tot sudul Europei, însă riscurile pentru România sunt legate în special de stresul termic, de reducerea resursei de apă şi de aridizarea solului pe suprafeţe mari.
Eco-academia Laviniei Şandru a găsit alternativa la acciza lui Ponta
Eco-academia Laviniei Şandru a găsit alternativa la acciza lui Ponta
Acciza la carburanţi este o veste proastă pentru românii care îşi numără leii de la o zi la alta, însă conţine şi un aspect pozitiv: îi sileşte să regândească maniera de a privi mediul. Aceasta este una din concluziile celei de a două serii de conferinţe organizată de Academia Ecologică a Laviniei Şandru pentru angajaţii primului lanţ hotelier din România care a adoptat managementul ecologic - RIN Hotels .
Ora Pământului / FOTO: WWF
ORA PĂMÂNTULUI 2014. România participă pe 29 martie la ORA PĂMÂNTULUI - EARTH HOUR
ORA PĂMÂNTULUI 2014. Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, ORA PĂMÂNTULUI (EARTH HOUR), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare, ORA PĂMÂNTULUI 2014.