MENIU

Zăpadă de 24 cm, în București. Comandament de urgență la Primăria Capitalei. Firea, ANUNȚ de ultimă oră

Zăpadă de 24 cm, în București. Comandament de urgență la Primăria Capitelei

În sfârșit a venit iarna în București, dar autoritățile au fost luate din nou pe nepregătite. Deși meteorologii au anunțat că va ninge și va fi vicol, la Primăria Capitalei s-a făcut Comandament de urgență abia după ce orașul s-a blocat. 

Autoritățile au intrat în alertă, din cauza codurilor de vreme rea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, la sediul Primăriei Capitalei, de la ora 11:00, Comandamentul de iarnă.

În București, după doar o noapte de ninsoare, zăpada măsoară peste 20 de cm, iar străzile sunt adevărate capcane atât pntru pietoni, cât și pentru mașini. 

În trafic, s-au format cozi interminabile de mașini, traduse în zeci de minute de așteptare pentru șoferi. 

Nici pietonii nu au parte de o zi mai bună. La primele ore ale dimineții, accesul pe străzile Capitalei a fost extrem de dificil, iar în stațiile de RATB, zăpada a devenit, pe multe linii, o capcană.

La ora 11, primarul Gabriela Firea a prezentat o actualizare a situației din teren în cadrul Comandamentului de iarnă.  Edilul a afirmat că transportul public în comun reprezintă prioritatea zero pentru autorități. Firea a mai precizat că au existat 20 de sincope la nivelul liniilor de tramvai, din care au fost deja rezolvate 15. La celelalte se lucrează în acest moment.

De asemenea, problemele de trafic existente pe liniile tramvaielor 21 și 41 au fost remediate, iar furnizorii Enel și Apa Nova nu prezintă avarii, conform Gabrielei Firea. Primarul a mai menționat că nu există probleme nici la distribuția cu agent termic la nivelul Bucureștiului.

Firea, despre gripa sezonieră

Un alt subiect dezbătut în cadrul Comandamentului de iarnă a fost problema gripei din Capitală, edilul prezentând o situație ce cuprinde 4.600 de cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor. Informațiile i-au parvenit Gabrielei Firea de la cabinetele școlare, statistica neincluzând și școlile private sau pacienții aflați în evidența medicilor de familie.

În ceea ce privește unitățile spitalicești, la Victor Babeș au fost semnalate 639 de cazuri de gripă sezonieră de la începutul lunii februarie, iar la Matei Balș 147 doar în ultimele 24 de ore. Gabriela Firea a mai vorbit și despre sprijinul pe care Primăria Capitalei l-a oferit și îl oferă oamenilor fără adăpost de la instalarea codului de vreme rea.

 

Mai multe articole despre:
prognoza meteo comandament de iarna