MENIU

Vremea va fi caldă! Meteo pentru 28 august

Vremea se menţine predominant însorită şi mai caldă decât ar fi normal în toată ţara. Maximele trec de 30 degrade în aproape toate regiunile şi ajung la 34 de grade, frecvent, în zonele de şes. Mai răcoare va fi doar pe litoral, dar şi aici va fi cald pentru final de august, 27...29 de grade. Vântul va sufla slab şi moderat.  

Şi în Bucureşti ziua se anunţă caldă şi însorită. Soarele generos de peste zi, ridică mercurul din termometre până la 32...33 de grade. Vântul abia va adia, aşa că nu prea va răcori atmosfera. 

La munte vremea va fi frumoasă şi se încălzeşte uşor, astfel că va fi mai cald decât ar fi normal la final de august. Vor fi 27 de grade la Predeal, 26  la Stâna de Vale, 25 la  Păltiniş, 24 la Sinaia, 23 la Semenic şi 19 sus pe Vf. Toaca din Ceahlău. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sulfa de la  slab la moderat.

La malul mării vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 27 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar apa mării va avea între  23 şi 24 de grade. Vremea bună de vacanţă continuă şi în weekend  pe litoral. Soarele este prezent tot timpul iar vântul nu va trece moderat. Maximele vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade, chiar 31…32 de grade sâmbătă, iar apa mării va fi caldă 24…25 de grade.

Vremea frumoasă şi caldă continua în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29…30 de grade în depresiunile transilvane şi 31..34 în restul zonei, cu cele mai mari valori la Arad şi Oradea.

În sud cer predominant însorit şi valori termice mai mari decât ar fi normal la această dată. Termometrele vor indica  32…33 de grade,  şi doar în zona de deal va fi puţin mai răcoare: 31 de grade la Râmnicu Vâlcea şi Târgovişte.

Vremea frumoasă continuă şi în Dobrogea, unde la amiază termometrele vor indica în jur de 32 de grade în partea continentală şi 28…29 de grade pe litoral.

Vreme caldă pentru sfârşit de august şi în Moldova. Nori puţini şi inofensivi şi maxime de peste 30 de grade, chiar 34 de grade, în sudul regiunii, la Focşani.

Caldură se accentuează, vremea devenind, izolat, caniculară în Moldova. Maximele trec de 30 de grade în toată ţara şi ajung la 35 de grade la Bacău. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sulfa cel mult moderat.

Încă o zi frumoasă şi caldă şi în Bucureşti. 16…17 grade dimineaţa şi 33…34 la amiază. Nici urmă de nori şi vânt slab.

Încălzirea vremii continuă şi duminică. Canicula se instalează local în vestul şi sudul ţării, unde maximele ajung la 35 de grade la Oradea, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Giurgiu, Călăraşi şi Galaţi, izolat poate chiar 36 de grade. Cerul va fi variabil în zona montană, mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab şi moderat.

În Capitală ultima zi a săptămânii va fi mai caldă decât precedentele. În zori vor fi 18...19 grade, iar după-amiaza va fi caniculară, cu aproximativ 35 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.4e

Mai multe articole despre:
meteo vreme 28 august