MENIU

Vremea, tot mai capricioasă. PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea, tot mai capricioasă. PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică, pe timpul zilei, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar înnorările trecătoare vor aduce doar izolat averse slabe, la munte şi - posibil - în sudul şi sud-vestul ţării. Vântul va sufla cu intensificări local în sud, centru şi est, cu viteze de cel mult 45...50 km/h. Vânt va fi şi sus, la munte. Maximele sunt de 15...17 grade pe litoral şi în deltă şi chiar 23...24 de grade local în regiunile intracarpatice.

Şi în Bucureşti, vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar înnorările – trecătoare. Vântul va sufla moderat, iar la amiază se vor aduna în jur de 20-21 de grade.

Cerul va fi temporar înnorat în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, unde mai ales seara şi noaptea, izolat, vor cădea averse slabe. În restul zonei montane cerul va fi variabil şi ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla cu unele intensificări, în special în cursul zilei. Valorile termice nu se vor modifica semnificativ, nici astăzi, nici mâine. Despre ziua de mâine ar trebui să spunem că înnorările vor fi trecătoare în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, dar în restul zonei montane vremea va fi frumoasă şi ploile apar doar izolat.

Luni, în jumătatea de nord a ţării vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii aprilie. Va fi frumos afară, cer variabil şi ploi izolate. În jumătatea sudică, unde valorile termice se menţin în jurul normelor climatologice, vor fi înnorări temporare şi ploi locale, în general slabe. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla cu intensificări trecătoare numai în sudul Banatului şi pe crestele munţilor, în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi de la 15...16 grade pe litoral până la 23...24 de grade local în Maramureş, nordul Crişanei şi Transilvania.

Luni, în Bucureşti, cerul se va înnora temporar şi, mai ales seara, apar condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. De la 8-9 grade dimineaţă, temperatura ajunge în jurul valorii de 19 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă în sudul, sud-vestul ţării şi în zona montană, unde temporar se înnorează şi local cad averse, ploi de vară. În restul ţării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade.

Marţi, în Bucureşti, norii se vor aduna pe cer în special în partea a doua a zilei. Vor cădea averse, iar vântul va sufla slab şi moderat. 9-10 grade dimineaţă şi 20...21 de grade, cel mult, la prânz.