MENIU

Vremea se schimbă radical: se întorc ninsorile viscolite. Rafale de 80 km/h

Izolat, vor fi condiţii de polei

Astăzi, vremea va fi în general închisă şi se va răci în cea mai mare parte a ţării, chiar accentuat în nord-est. Vor fi precipitaţii în vest, centru şi nord, iar spre seară, pe arii restrânse, şi în restul teritoriului. 

În jumătatea de nord a Moldovei şi în zona de munte, mai ales la altitudini mai mari de 1400 m, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei vor predomina ninsorile, în Banat vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Izolat vor fi condiţii de polei, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, cu precădere la altitudini mari unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h spulberând zăpada, precum şi, local şi temporar, în regiunile sudice şi sud-estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în nordul Moldovei şi 10...11 grade în extremitatea de sud şi de sud-est. Izolat, se va semnala ceaţă.

In Capitala, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice. Cerul va fi temporar noros, însă începând cu orele serii nebulozitatea se va accentua şi vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări după-amiaza şi seara. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă.

La munte, vremea va fi în general închisă, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi la peste 1400 m. Mai ales spre seară şi noaptea, pe arii restrânse se va depune polei. 

Pe suprafeţe mici cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h, spulberând zăpada. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.