MENIU

Vremea se schimbă complet! Prognoza meteo pentru următoarele zile

Ziua va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Dupa dimineata rece, amiaza vine cu valori termice intre 13 si 23 de grade, ușor mai scăzute în deltă. Sunt valori în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul țării, unde izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar local și în Banat, Crișana, Dobrogea și Moldova. În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață.  

În București, după dimineață rece, (3 grade în oraș și spre -1 grad la periferie) ziua va fi insorită, astfel că maxima va atinge 20-21 de grade.

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, mai ales în Munții Apuseni, unde izolat vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări, îndeosebi în zonă înaltă. La amiază vor fi 11 grade la Păltiniș și la Predeal, 10 la Semenic și la Sinaia 1500, 13grade la Arieșeni și 4 grade pe Vf. Toacă din masivul Ceahlău.

În regiunile intracarpatice cerul va fi variabil cu unele înnorări în Maramureș și nordul Crisanei și poate și cîțiva stropi de ploaie. Temperaturile maxime în creștere față de ieri: 23 de grade la Timișoara, 21 la Oradea, 18 la Baia Mare și Cluj și 13 la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme predominant însorită și în încălzire. La amiază, temperatură ajunge la 21 de grade la Drobeta, 20 la Rm Vâlcea și Craiova, 23 la Giurgium 19 la Ploiești și Buzău.

Soare și în Dobrogea, puțin vînt (adică ceva intensificări !!) și valori termice în creștere : 17 grade la Tulcea și 14 la Constanța.

Vreme bună și în Moldova. După o dimineață rece, cu valori termice în jur de zero grade, în condițiile unui cer foarte puțini nori la amiază temperatură ajunge la 16 grade la Suceava, 18 la Iași și Bacău și 19 la Focșani.

Miercuri, vremea se va menține predominant frumoasă și va continuă să se incălzească ușor. Temperaturile maxime, peste 15 grade cu mici excepții (litoral, 14 Constanța), și peste 20 de grade în zonele de cimpie și de podiș, ajung la 25 de grade în Banat și Luncă Dunării, poate și 26 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va mai avea intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor. În zonele joase dimineață, pe arii restrânse va fi posibil să se formeze ceată.

În București, miercuri, o zi frumoasă și în încălzire (4-6 grade dimineață, 22-23 de grade la amiază).

Joi, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru sfârșitul lunii aprilie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, mai scăzute pe litoral (15 grade la Constanța). Cerul va fi variabil spre senin, cu innorări spre seară în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în zonă montană, dar temporar și în restul teritoriului.

În București, ziua de joi va fi în continuare însorită și caldă pentru această dată. 5-6 grade dimineață și în jur de 24 de grade la amiază.

Mai multe articole despre:
meteo vreme prognoză meteo regiuni