MENIU

Vremea se răcește accentuat! Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se răcește simțitor începând de vineri. În acest weekend, temperaturile vor deveni mai scăzute decât în mod normal în această perioadă și în multe zone vor apărea și precipitații.

VREMEA VINERI

Vineri, in vestul, nordul şi centrul ţãrii, vremea se raceste, devenind chiar mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã (maxime cuprinse între 10 şi 16 grade). În sud şi în sud-est insa, temperaturile se vor situa peste normalul momentului, maximele urcand inca pana la 25...26 de grade, în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în Câmpia Românã şi în Dobrogea, iar în celelalte regiuni va avea înnorãri; va ploua în Banat, Transilvania, la deal şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Seara, în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, îndeosebi la înãlţimi mai mari de 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri pe crestele montane. Presiunea atmosferica va creşte, dar ramane inca sub normal, conform REALITATEA TV.

In Bucuresti, cer variabil, vânt slab pânã la moderat. Temperatura maximã, uşor mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã, se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

La munte, vremea se va rãci. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, iar la altitudini în general mai mari de 1700 m, în special noaptea, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificãri, cu viteze mai mari pe creste.

In regiunile intracarpatice, vreme fara soare, cu ploi in Banat si Transilvania, la deal si la munte. La peste 1700 m, ploile trec in lapoviţã şi ninsoare spre seara. Temperatura este in scadere. Maximele vor fi intre 13 si 15 grade, mai mici in depresiuni spre 10 grade.

In sud, cer variabil cu unele innorari si doar izolat ploi. Maximele, inca trec de 20 de grade, pina la 25-26 de grade in Lunca Dunarii (25 Giurgiu, Alexandria, 26 Calarasi).

Vreme in general frumoasa in Dobrogea si calda pentru aceasta data, cu maxime in jur de 23 de grade.

In Moldova de nord, nori, ploi si maxime modeste : 14 grade la Suceava, 16 la Iasi si 18 in Bacau. In Moldova de sud, este si loc de soare si este mai cald : 22 de grade maximele la Focsani si Galati.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sambata, in sud si sud-est vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului temperaturile vor avea valori apropiate de cele de azi. La nivelul întregii țări, vor fi maxime mai mici cecit cele normale la aceasta data, cuprinse între 8 și 16 grade, putin mai ridicate pe litoral.

În jumătatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cantitățile de apă local vor fi însemnate și se mențin condiții de descărcări electrice in special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. La munte, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe culmile inalte se va depune strat consistent de zăpadă.

În restul tarii, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h.

In Bucuresti, sambata se răceste accentuat. 9-10 grade dimineata si numai 10-12 grade la amiaza. Cerul va fi noros și va ploua, iar vântul va sufla moderat, temporar, cu intensificări.

VREMEA DUMINICĂ

Duminica, in sudul, estul și parțial în centrul țării, înnorările vor persista și va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Local vântul va mai avea intensificări în sud-vestul, sudul si estul teritoriului și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime, in crestere ușoara în regiunile vestice și sudice, se vor încadra între 9 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

In Bucuresti, duminica, vremea va fi în continuare rece. 7-8 grade dimineata si 12-13 grade la amiaza. Cerul va avea înnorări și va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a zilei.