MENIU

VREMEA. Prognoza METEO pentru WEEK-END

VREMEA se va încălzi în acet week-end la nivelul întregii ţări.

În sudul Dobrogei, sunt condiţii de ploaie slabă sau lapoviţă şi se poate depune polei. În restul ţării, va fi soare, dar în zonele joase, pe arii restrâne va fi ceaţă, asociată cu depuneri de chiciură.

În Bucureşti, deşi temperaturile vor creşte, vremea e încă rece pentru această perioadă a anului. Sâmbătă va fi destul de rece încă în Capitală, cu nori mulţi pe cer, ceaţă dimineaţă şi o maximă în jur de 0 grade.

Duminică va fi cald în zonele intracarpatice şi în sfârşit mai cresc temperaturile şi în celelalte zone şi astfel se apropie de normalul datei din calendar, ceea ce înseamnă maxime în general cuprinse între 2 şi 14 grade.

La munte va fi mai cald decât ar fi normal: minus 1 grad pe Toaca, 7 grade la Predeal şi Păltiniş, 4 grade la Semnic şi 7 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a zilei în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipiaţii slabe mixte. Vântul va sufla mai tare doar pe crestele înalte.

Temperaturile ridicate au mai subţiat stratul de zăpadă, însă pentru acest wee-kend este suficientă pentru desfăşurarea în bune condiţii a sporturilor de iarnă: sunt 51 cm la Sinaia, 26 cm la Predeal, 22 cm la Poiana Braşov, 17 la Păltiniş, 12 cm la Arieşeni şi 19 cm la Straja.

Sâmbătă şi duminică în continuare va fi mai cald decât ar fi normal la început de februarie. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie iar pe crestele înalte mixte.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea weekend