MENIU

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE pentru toate regiunile țării

<p>Plaja</p>

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi va fi în continuare mai caldă decât normal. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse, averse însoţite de descărcări electrice, mai ales după-amiaza, în Banat, Crişana, Oltenia, precum şi la munte şi doar cu totul izolat în rest.

Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade în depresiuni, în sudul litoralului şi în Subcarpaţii Getici şi 34 de grade în estul teritoriului, unde şi indicele de disconfort termic va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80.

BUCURESTI
În Capitală, o vreme caldă. Dimineaţa 18-19 de garde şi o maximă termică de 32-33 de grade.

MUNTE
Şi la munte, vremea se va ameliora semnificativ faţă de ieri sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, unde doar pe arii restrânse se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. Sâmbătă, vreme în general frumoasă şi în continuare caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza şi seara în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde însă doar pe arii restrânse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Cu totul izolat cantităţile de apă cumulate vor putea fi mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Şi duminică vremea se menţine caldă şi în general frumoasă. Pe arii restrânse îşi vor face apariţia aversele, descărcările electrice şi intensificările de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile căderi de grindinã.

LA MARE
La mare în continuare vreme deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 31 de grade. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa. Temperatura apei mării va fi în jur de 25-26 de grade. Şi în weekend vremea va fi în general frumoasă dar deosebit de caldă cu maxime cuprinse între 30 şi 32 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, dar şansele de ploaie vor fi reduse.

REGIUNI
Vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor dar în Banat, Crişana şi la munte încă mai poate să plouă pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vor fi 30-31 de grade la Timişoara şi Arad, 33 la Oradea, Baia Mare şi Alba Iulia, 31 la Sibiu si 29-30 de grade in depresiunile transilvane.

În sud, ploile se răresc şi căldura se înteţeşte. Mai sunt înnorări şi pe arii restrânse, averse însoţite de descărcări electrice, mai ales după-amiaza, în Oltenia. Maximele trec de 30 de grade aproape peste tot, cu cele mai mari valori în Bărăgan, 34 de grade la Slobozia.

În Dobrogea, vreme deosebit de caldă cu mult soare şi cu 34 de grade în partea continentală şi în jur de 30 pe litoral. Este aşteptat ca ITU să ajungă la pragul critic de 80 de unităţi ceea ce înseamnă un disconfort termic accentuat.

Foarte cald şi în Moldova, şi aici se instalează disconfortul termic la amiază fiindcă temperatura ajunge frecvent la 34 de grade la Iaşi, Bacău, Vaslui, Galati. Aversele de după amiază vor fi prezente pe arii restrânse la munte şi numai răzleţ la şes.

VREMEA PE DOUA ZILE
Sâmbătă, o zi mai caldă decât vineri, izolat caniculară la orele amiezii, cu maxime de la 29 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 34 de grade frecvent în zonele de câmpie unde izolat pot fi şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiază şi seara, când vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania, Muntenia, precum şi în zonele de munte şi doar izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi însemnate de apă.

În Capitală, vremea se menţine în general frumoasă dar temperatura încă este în creştere aşa că la orele amiezii se aşteaptă valori de 33-34 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse.

Duminică, izolat, în zonele de câmpie, în special în est şi sudest, amiaza va fi caniculară. Maximele zilei, peste 30 de grade în aproape toată ţara ajung la 35 de grade în Bărăgan. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la deal şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului si izolat de grindină.

Foarte cald în continuare şi în capitală, chiar mai cald decât sâmbătă. 19-20 de grade dimineaţa şi 34...35 de grade la amiază.