MENIU

VREMEA se schimbă complet. Prognoza meteo pe trei zile!

PROGNOZA METEO

Conform informării emise de Adiminstraţia Naţională de Meteorologie, astăzi valorile termice vor scădea accentuat şi în sudul, centrul şi estul ţării, iar vremea va deveni astfel rece pentru această perioadă in toata ţara. În jumătatea de sud-est a ţării cerul va fi noros şi temporar va ploua.

În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. În zona montană se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare şi trecătoare în est şi sud-vest, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Muntenia şi 16 grade în sud-vestul extrem şi, izolat, în centrul ţării.

BUCURESTI
Vremea se schimbă şi în capitală. Dimineaţa vor fi 7-8 grade dar în condiţii de cer noros şi temporar ploaie, maxima zilei nu trece de 10 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

MUNTE
Temperaturile vor scădea mult şi la munte, în special în masivele sudice şi estice, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă în toată zona montană. La amiaza vor fi 8 grade la Stâna de vale, 5 grade la Predeal, 4 la Păltiniş, 3 la Semenic, 1 grade la Sinaia şi minu 1 grade sus pe Ceahlău. În Carpaţii Meridionali şi Orientali cerul va fi noros şi temporar vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp. În restul zonelor montane înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile vor fi locale. Vântul va avea unele intensificãri uşoare şi trecătoare pe creste.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice vremea se mai îmbunătăţeşte: înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. Temperatura mai câştigă 1-2 grade: maxime în jur de 8 grade în depresiuni şi peste 10 grade în rest, până la 16 grade la Timişoara şi Alba Iulia.

În sud însă ploile acoperă arii extinse. Totuşi în Oltenia mai este şi loc de soare. Temperatura scade faţă de ieri cu peste 10 grade în Muntenia unde maximele nu trec de 10 grade. Scad şi în Oltenia dar nu la fel de mult: 16 grade la Drobeta Turnu Severin, 13 la Craiova şi 12 la Râmnicu Vâlcea. Vântul bate cu putere în Bărăgan.

Vremea se răceşte şi în Dobrogea unde poate doar la primele ore ale zilei să mai apară soarele, apoi vin norii şi ploile. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp ca dealtfel în toată partea de sudest adică şi în Bărăgan şi jumătatea de sud a Moldovei. Vântul se înteţeşte. Maximele zilei: 14 grade la Tulcea şi 13 la Constanţa.

Vreme mohorâtă în Moldova, cu ploi pe arii extinse. Maximele termice sunt chiar şi cu 15 grade mai mici decât ieri: 11 grade la Galaţi, 9 la Focşani, 10 în Bacău şi 12 la Iaşi şi Suceava.

Vremea se schimbă şi în capitală. Dimineaţa vor fi 7-8 grade dar în condiţii de cer noros şi temporar ploaie, maxima zilei nu trece de 10 grade.

VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, valorile termice se vor menţine sub cele normale pentru această perioadă, în special în jumătatea de est a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6-7 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 16 grade în vestul ţării şi, izolat, în centru. Vremea se va ameliora ca aspect în regiunile vestice şi nordvestice unde ploile vor fi slabe şi pe spaţii tot mai restrânse iar şansele de soare devin semnificative. În restul ţării înnorările vor persista şi va ploua pe arii relativ extinse. La munte precipitaţiile vor fi mixte.

În Capitală, vremea se va menţine răcoroasă pentru această perioadă. Dimineaţa, 6-7 grade iar la amiază în jurul valorii de 13 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab.

Vineri în jumătatea estică a ţării cerul va prezenta înnorări şi local va mai ploua slab. În restul ţării înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Maximele, în creştere uşoară faţă de joi în cea mai mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 8 grade în Moldova şi 18 grade în Oltenia la Drobeta Turnu Severin şi Craiova. Dimineaţa în Maramureş şi în depresiunile intramontane sunt condiţii de brumă.

În Bucureşti valorile termice sunt în continuare sub mediile climtologice: 5-6 grade dimineaţa şi 13-14 la amiază. Cerul va avea înnorări şi vor mai fi condiţii ca trecător să plouă slab.

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală meteo temperaturi regiuni