MENIU

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Cum va fi vremea în ultimele zile din 2019

Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Cum va fi vremea în ultimele zile din 2019

Duminică, vremea va continuă să se răcească uşor. Înnorările vor persista în jumătatea de est a teritoriului, unde precipitaţiile, slabe şi moderate cantitativ, se vor semnala pe arii relativ extinse. În restul Munteniei, în Dobrogea şi estul Olteniei se vor semnala precipitaţii mixte. 

În celelalte zone, duminică, cerul va fi doar parţial noros, iar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Izolat se va forma gheţuş şi vor fi condiţii de polei. 

Intensificări ale vântului vor fi şi pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre şi local şi temporar în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 5 grade pe litoral şi în vestul Olteniei.

Vremea în București

În Capitală, 0 grade dimineața. Pe parcursul zilei vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va suflă slab şi moderat (viteze la rafală de până la 25...30 km/h). Temperatura maximă va fi de 2...3 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea va continua să se răcească, astfel încât valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei. 

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii extinse în masivele sudice şi estice, unde va continua să se depună strat de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va mai atinge 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. În rest, ninsori slabe se vor semnala doar spaţii mici.

Vremea luni și marți

Luni, vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, dar va fi mai rece decât duminică în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 …-3 grade în depresiuni și 5 grade la Drobeta. 

Înnorări vor fi în cursul zilei local în sud și în est, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitații slabe - fulguieli în Moldova și sudul Banatului, lapoviță în Lunca Dunării și ploi pe litoral. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar și pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre. Se va forma ghețuș, cu precădere în zonele montane.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat. Dimineaţa, -3…-1 grad de dimineața și temperatura maximă, în jurul a 3 grade.

Marţi, valorile de temperatură vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. 

Ziua va începe cu ceață și chiciură pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul țării și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei. Apoi cerul va deveni variabil. 

Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte.

În Bucureşti, cerul va fi variabil. Dimineaţa, -6…-4 grade, poate chiar mai puțin în zona preoreseneasca și temperatura maximă, 4...5 grade. Vor fi condiții de ceață.

Mai multe articole despre:
vremea meteo prognoza meteo