MENIU

Cum va fi vremea în weekend. Anunţ de la meteo

Vineri, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiază şi seara, local la munte şi izolat în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice şi nordice. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi mai însemnate de apă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-vestul ţării, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 32 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral.

Vremea în Bucureşti

În capitală, pe parcusrul zilei, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara, când, local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat şi de cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor

Vremea la mare

La mare, o vreme frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 25 de grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 17 şi 19 grade. 

Vremea sâmbătă şi duminică

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă, dar îndeosebi în zonele de deal și de munte va deveni în general instabilă. În aceste zone, cu precădere în a doua parte a zilei, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării astfel de manifestări vor fi pe arii mai restrânse, îndeosebi după-amiaza. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime, trec de 25 de grade în aproape toată ţara (poate doar pe litoral să mai fie puţin sub 25) si ajung la 32 de grade la Giurgiu.

În capitală, vremea se va menține deosebit de caldă. 13-15 grade dimineata si in jur de 31 de grade la amiază.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât sâmbătă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21-22 de grade în depresiuni si in nordul Moldovei și 31 de grade la Giurgiu. Temporar vor fi înnorări accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină, în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice și în zona montană, dar și în timpul ploilor.

În Bucureşti, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice. Dimineaţa, 14-16 grade. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât sâmbată, se va situa în jurul valorii de 29 de grade.