MENIU

Vremea în prima zi de şcoală: Anunţ de ultimă oră de la meteo

Vremea în prima zi de şcoală: Află prognoza meteo pentru prima zi de şcoală!

Vremea în prima zi de şcoală: Luni, în Moldova, nordul Dobrogei şi în zona Carpaţilor Orientali vremea va fi răcoroasă, înnorările vor fi persistente şi local va ploua. În restul ţării, va predomina vremea frumoasă, iar valorile diurne de temperatură se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă din an.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a două parte a zilei şi seara când izolat, în special la munte şi în sud-est, vor fi averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în Moldova şi în Dobrogea (cu precădere în zona deltei), cu rafale în general de 55...65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în nordul Moldovei şi 28...29 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

Vremea în Bucureşti

În capitală, dimineața 12...14 grade. Pe parcursul zilei, vemea va fi în general frumoasă şi caldă, cu o maximă de 27...28 de grade. Vor fi posibile ploi slabe, în special seară. 

Vremea la mare

La mare, vremea va fi uşor instabilă, răcoroasă dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 50-60 km/h, la rafală. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Vremea la munte

La munte, în zona Carpaţilor Orientali vremea va fi răcoroasă şi local va ploua. În restul zonei montane va predomina vremea frumoasă, iar valorile diurne de temperatură se vor situa uşor peste cele obişnuite în această perioadă din an; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a două parte a zilei şi seară când izolat vor fi averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe crește.

Vremea marţi şi miercuri 

Marţi, în jumătatea estică a țării și la munte, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii septembrie; în aceste zone vor fi înnorări temporare, pe arii restrânse va ploua slab, iar vântul va continuă să prezinte unele intensificări. În restul teritoriului vremea va fi caldă, cu cer variabil, vânt slab și moderat și ceață dimineața izolat în zonele joase. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 30 de grade în sudul Olteniei.

În capitală, 13-15 grade dimineața și 25-26 de grade la amiază. Cerul va fi parțial noros, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri în regiunile sud-estice și în zona Carpaților de Curbură, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, vor fi averse și descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări. În restul teritoriului, vremea va fi caldă și predominant frumoasă, cu cer variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și în estul Transilvaniei și 30 de grade în sudul Olteniei. În zonele joase, dimineața, izolat se va semnala ceață.

În Bucureşti, pe parcursul zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. 12-14 grade dimineața și o maximă de 27...28 de grade.

Mai multe articole despre:
vremea Vremea în prima zi de şcoală