MENIU

Vremea în perioada următoare: 8-10 Martie

vremea romania

Astăzi, in majoritatea zonelor, temperaturile vor scădea, asta însemnând că ajung aproape de normalul acestei perioade. Înnorările vor fi mai persistente în sud-vest, centru şi nord-est unde temporar va și ploua, în timp ce în partea de vest-nord-vest a țării, ploile vor fi izolate. În regiunile sud-estice vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, iar înnorările se vor accentua spre după-amiază, când local vor fi averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice şi izolat chiar de grindină.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. În zona montană, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Pe spaţii mici, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantitaţi de precipitatii ceva mai insemnate, de peste 15-25 l/mp, cu probabilitate mai mare seara, în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5-6 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 18-19 grade în sudul şi estul Munteniei şi în Dobrogea.

Vremea în Capitală și în restul țării

În București, după dimineața deosebit de caldă, 7-9 grade Celsius, maxima va fi mai scazută decât ieri, dar tot mai mare decât ar fi normal, 15-16 grade, la amiază. În primele ore ale zilei este înnorat trecător și e posibil să mai plouă slab, însă după-amiază înnorările se vor accentua și asteptăm averse, posibil moderate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice - ploaie de vară.

Mâine, cer variabil în vest și nord-vest și treptat se va limpezi și în sud-est, în timp ce în restul țării înnorările vor persista. Va ploua pe arii extinse în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei și local în sudul Transilvaniei, al Banatului și al Moldovei. Pe arii restrânse se vor cumula 15-20 l/mp. În sud-estul țării, spre seara, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică mai accentuată, ce se va manifesta prin averse, izolat însemnate cantitativ, descărcări electrice și vânt intens. În zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime, mâine la amiază, între 7 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. Izolat, dimineața, se va așterne ceață.

În București, mâine, o zi mai rece decât precedentele, dimineața 6-7 grade, la amiază, 10-11 grade, valori însă normale pentru acest moment al anului. În special în prima parte din zi, va fi înnorat și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Marti, în regiunile din jumătatea de sud a țării, va fi înnorat temporar accentuat și va ploua pe arii extinse, în averse, iar în sud-est ploile vor veni însoțite și de descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul țării, înnorările vor fi temporare și ploile, izolate. În Carpații Meridionali, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-estul țării, iar maximele vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, cu cele mai mari valori in sud-est.

În București, marți, o zi de primăvară înnorată, temporar accentuat. Va ploua în aversă, în general moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare, pe timpul ploilor. Temperaturile însă, tot mai mari decât normal - în jur de 7 grade, în zori, 14-15, la amiază.

Mai multe articole despre:
meteo