MENIU

Vremea, în încălzire ușoară, dar nu scăpăm de ploi și brumă - zonele cu temperaturi nefiresc de mari

Vremea se încălzește ușor, însă nu scpăpm prea curând de ploi slabe și brumă. După frigul neobișnuit, meterologii anunță joi, 6 octombrie, maxime de 25 grade Celsius în sud-estul țării. 

Potrivit meteorologilor, joi, 6 octombrie, vom avea parte de vreme frumoasă și mai caldă decât în zilele anterioare, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului în estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 grade Celsius, iar cele minime între 4 şi 14 grade Celsius, uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9 grade Celsius, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Pentru ziua de vineri, 7 octombrie, ANM anunță vreme apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea estică a teritoriului unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile sud-estice. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade Celsius, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va forma ceaţă.

La București, conform ANM, temperatura maximă va fi de 24 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 10 și 12 grade Celsius.