MENIU

Vremea extremelor - fenomene periculoase, în România. Când se încălzește - temperaturi de 24 de grade 

Vremea trece printr-un proces de răcire accentuată care se va resimți în toate regiunile țării. Spre joi, însă, temperaturile încep să urce constant, atingând, pe finalul săptămânii, chiar și valori de 24 de grade. 

"Vremea este deosbit de rece, maximele vor fi de 13-14 grade, cele mai ridicate în regiunile vestice. În zonele jose, vor fi ploi, iar la munte - ninsori. La noapte, în nord și centru, temperaturile vor fi negative și vor fi condiții de formare a brumei", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Alina Șerban.

Vremea va ntra, însă, într-un proces de încălzire accentuată, începând cu ziua de joi. În weekend, temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate. 

"De joi, maximele vor urca până la 19 grade. Vineri vor fi peste 20 grade, iar duminică vor fi multe valori de 20 grade în vest, sud și sud-est. Duminică, în cam toate regiunile, temperaturile vor atinge 24-25 de grade, în condițiile în care precipitațiile se vor produce doar pe arii restrânse", a mai spus meteorologul.