MENIU

Vreme neașteptată în această perioadă. Când revin ploile

Vremea se strică de miercuri. Dacă în timpul zilei vom avea parte de soare și de temperaturi ridicate, seara revin ploile în special în zonele de sud. Joi, ploile vor cuprinde întreaga țară.

VREMEA MARȚI

Marți, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, deosebit de caldă după-amiază, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22...23 de grade pe litoral şi 32...33 de grade în Câmpia de Vest. Vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi izolat cu aspect de vijelie, în nord-vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, îndeosebi după-amiazã. Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi va cădea grindină. În rest, va predomina o vreme frumoasă, conform Realitatea TV.

În București, dimineata ne asteptam la 13...14 grade. Pe parcusrul zilei o vreme caldă şi frumoasă cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă şi mai ales după-amiază şi în primele ore ale nopţii, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi va cădea grindină.

La mare, vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 25 de grade. Noaptea şi dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, la deal și la munte, iar spre seară și în sud. Excepție vor face regiunile vestice și de sud-est, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Pe spații mici, trecător vor fi vijelii, căderi de grindină și cantități de apă mai mari de 25-30 l/mp. Din punct de vedere termic, vremea se va răcori în vest, în nord și în centru, iar în restul ţării și mai cu seamă în sud-est, se va menține deosebit de caldă. Vor fi maxime cuprinse între 23 și 33 de grade.

În București, pe parcursul zilei, vremea va fi predominat frumoasă și deosebit de caldă cu 13-15 grade dimineaţa si o maximă de 31...32 de grade. Spre seară vor urma averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

VREMEA JOI 

Joi, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecator vijelii în sud-est. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. În vest și în sud-vest, manifestările specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii din ce în ce mai retrânse. Temperatura, mai coboară, maximele vor fi cuprinse între 17...18 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 28...29 de grade în sud-vestul Olteniei.

În Bucureşti, vremea va fi instabilă, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 17-18 grade dimineata si in jur de 23 de grade la amiaza.

 

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea munte vremea mare