MENIU

Vreme foarte schimbătoare în weekend

Vremea va fi deosebit de caldă, caniculară în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, zone unde şi indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi descărcări electrice, local în zona de munte şi izolat în regiunile estice. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28...29 de grade pe litoral şi 38 de grade, izolat în Câmpia de Vest.

În Capitală, dimineata 19...21 de grade. Pe parcursul zilei vremea va fi deosebit de caldă, caniculară după-amiaza, când şi indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Maxima se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

La mare vremea va fi caldă. După-amiaza şi seara vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 26 de grade. Şi duminica o vreme deosebit de caldă cu maxime cuprinse între 29 şi 32 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse în zona Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în timpul ploilor. Vor fi 22 de grade la Sinaia, 24 la Semenic şi Paltinis, 25 la Pedeal, 29 la Stana de Vale. Duminică începând de după-amiază se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va prezenta intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, posibil chiar cu aspect de vijelie.*


VREMEA PE 2 ZILE
Duminică,  vremea va fi în continuare caniculară în vest şi sud-vest şi izolat în centru, zone unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice pornesc de la 28 de grade pe litoral şi ajung până în jur de 37 de grade în Banat şi Crişana la Timişoara şi Oradea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona montană şi în jumătatea de est a ţării, unde cu precădere după-amiaza şi seara, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări trecãtoare ale vântului.

În Capitală, 20-21 de grade dimineaţa şi 33...34 de grade la amiaza. Totusi, după amiaza şi seara se aşteaptă înnorări şi averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Duminică temperatura mai creşte, canicula cuprinde toate zonele de câmpie şi podiş, unde indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi la munte şi în regiunile vestice şi sud-vestice, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime, peste 30 în toată ţara, ajung din nou la 38 de grade la Timisoara si Arad.

În Bucureşti, 20-21 de grade la prima ora, cer variabil peste zi si o maxima mai mare decât sâmbătă, 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală Soare meteo vreme vânt regiuni