MENIU

Vreme extrem de caldă! Prognoza meteo pe trei zile!

În regiunile sudice şi sud-estice se menţine un cod galben de caniculă, astfel că disconfortul termic va persista, iar maximele vor fi cuprinse între 35 şi 38 de grade cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. În restul ţării maximele sunt mai mici, de la 26 de grade în Maramureş până la 32 de grade la Alba Iulia şi Bacău. Norii se înmulţesc după-amiaza, când pe arii restrânse la munte şi izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului.

Canicula continuă şi marţi în Bucureşti, când la amiază termometrele vor indica 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi în general senin, iar vântul va sufla cel mult moderat. 

La munte după-amiaza şi noaptea vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt, pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi cu totul izolat în rest. La amiază însă vor fi 23 de grade la Predeal şi Păltiniş, 22 la Sinaia şi Stâna de Vale, 21 la Semenic şi 16 sus pe Ceahlău.   

Pe litoral, vremea este predominant frumoasă şi caldă pentru sfârşit de iulie.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar ziua sunt condiţii pentru ploi trecătoare . Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări din când în când. Apa mării este în continuare caldă, 24…25 de grade.

Maxime apropiate de normal în regiunile de dincolo de Carpaţi. De la 28 de grade la Miercurea Ciuc,  Baia Mare şi Cluj Napoca şi până la 32 de grade la Alba Iulia. După-amiază cresc şansele de averse la munte şi izolat la şes.

În sud canicula se menţine, astfel că maximele vor fi predominant de 35…37 de grade, iar în Lunca Dunării chiar 38.Ceva şanse de ploi, doar în zona montană.

În Dobrogea ziua se anunţă fierbinte, 35...37 de grade în partea continentală şi 30…32 de grade pe litoral. Izolat nu sunt excluse descăcărcări electrice şi ploi trecătoare.

În partea sudică a Moldovei maximele trec de pragul de caniculă; 35 de grade la Focşani şi Galaţi, dar  în nord şi centru maximele sunt aproape de normal. Între 28 şi 32 de grade. Probabilitatea de ploi este demnă de luat în seamă doar la munte.

Miercuri, maximele continuă să crească, astfel că aria cu vreme caniculară se extinde, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş din vest, sud şi est, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Vor fi peste 30 de grade în toată ţara şi până la 39 de grade la Giurgiu. Norii se înmulţesc mai ales spre seară în regiunile vestice, centrale, nordice, la deal şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică.

Şi miercuri avem parte de caniculă în Bucureşti. În jur de 38 de grade la amiază, discomfort termic accentuat, nici umră de nori şi vânt cel mult moderat.

Canicula persistă şi joi în sud şi sud-est unde şi disconfortul termic rămâne accentuat. În celelalte regiuni însă, temperatura scadea uşor. Maximele pornesc de la 29 de grade la Baia Mare, Oradea şi Suceava şi urcă până la 39 de grade la Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi. După-amiază, la deal, la munte, în Maramureş, Transilvania şi Moldova se mai răcoreşte puţin datorită ploilor. Izolat, vor fi condiţii de grindină si cantităţi de apă însemnate. În restul ţării, astfel de fenomene se vor semnala, mai ales seara, pe arii restrânse şi la cote mai reduse.

Bucureştenii se topesc şi joi când termometrlee vor indica 38 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Norii acoperă treptat cerul şi sunt posibil ploi de scurtă durată care sa ne mai răcorească puţin.