MENIU

Vreme de primăvară, cu 24 de grade. Când revin ploile: prognoza meteo pentru trei zile

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în toată ţara, dar în special în regiunile sudice şi sud-estice; temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, mai ridicate în Câmpia Română şi Podişul Dobrogei, până la 22...24 de grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, aria ploilor se va extinde treptat, iar izolat, mai ales în Banat şi la munte, se vor cumula peste 20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană si izolat si în sud-estul ţării.

METEO BUCURESTI

În capitală, în continuare o vreme caldă cu o maximă de 21...22 de grade. Cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat.

METEO MUNTE  

La munte vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în toată zona montană dar în special în masivele sudice. La amiază vor fi 8 grade la Păltinis, 13 grade la Preadeal, 8 la Semenic, 11 grade la Sinaia, 5 grade la Arieseni şi 4 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. În Carpaţii Occidentali şi jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, aria ploilor se va extinde treptat, iar izolat se vor cumula peste 20 l/mp. În restul zonei cerul va fi variabil, cu înnorări şi local ploi, în general slabe, seara şi noaptea. Vor fi şi averse, iar izolat vor fi posibile descărcări electrice. În cursul nopţii, pe creste, vor apărea precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, cu vitezele cele mai mari în zona înaltă.

METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice nu este rost de soare astăzi. Ba mai mult, plouă pe arii din ce in ce mai extinse iar izolat, mai ales în Banat şi la munte, se pot acumula pâna seara peste 20 l/mp. Ploile pot fi şi sub formă de averse si izolat pot fi şi descărcări electrice. Maximele sunt însă ridicate chiar şi în aceste condiţii: 14 grade la Timişoara, Baia Mare şi Cluj Napoca, 15 la Sibiu si Brasov si 16 la Târgu Mureş.

În sud, puţin soare în Oltenia, local poate să şi plouă slab, dar soare mai generos în Muntenia. Cald este însă peste tot în sudul ţării, maximele sunt in jur de 19-20 de grade, mai mari in Lunca Dunării: 22 de grade la Giurgiu şi Calarsi, izolat si 23-24 de grade.

În Dobrogea, vreme în general frumoasă şi caldă cu 18 grade la amiaza la Tulcea şi 16 la Constanţa. Vintul ar putea avea izolat, intensificari.

În Moldova, soarele se arată pentru puţin timp în partea de sud a regiunii dar în rest, cerul este noros şi local către seara pot fi ploi, in general slabe cantitativ.

În capitală, în continuare o vreme caldă cu o maximă de 21...22 de grade. Cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat.

VREMEA PE 2 ZILE

Mâine valorile termice vor marca o scădere în toate regiunile dar oricum rămân peste normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime de la 4-5 grade în nordul extrem al Moldovei până la 16...17 grade în Muntenia şi minime între -5 şi 5 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate; va ploua pe arii extinse în regiunile sud-estice, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp şi local în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pot fi însoţite de descărcări electrice. La munte frecvent vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări la munte, în sudul, în estul şi local în centrul ţării.

În capitală, 8-10 grade dimineaţa şi 15-16 grade la amiază. Pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vor fi mai ales averse şi nu ar fi excluse descărcările electrice.

Joi în cursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar la munte, fulguieli. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade la Miercurea Ciuc si 12 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, 4-5 grade dimineaţa şi la amiaza, in jur de 9 grade. Cerul va fi temporar noros.