MENIU

Vor fi descărcări electrice de scurtă durată. Prognoza meteo pe 21 mai

Vremea se va menţine caldă, dar în vest şi nord-vest instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local averse; cu precădere în orele serii izolat vor fi posibile vijelii şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi de scurtă durată, mai ales pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral şi 31...32 de grade în nord-vestul şi centrul ţării.

În Capitală, dimineata 12...13 grade. Pe parcusrsul zilei vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade.

La munte vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Aceasta se va manifesta, cu precădere după-amiaza şi la începutul nopţii, prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, local averse şi izolat posibile vijelii şi căderi de grindină. În restul zonelor montane, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat ploi de scurtă durată. Vor fi 18 grade la Semenic, 20 la Sinaia, 22 la Paltinis şi Predeal, 23 la Stana de Vale.

La mare tot o vreme frumoasă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare după-amiaza, favorabile ploilor de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 22 de grade, iar cele minime între 16 ...17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 18 şi 20 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă. 

Vineri, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara, în regiunile din jumătatea de vest a ţării, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Maximele vor fi cuprinse între 21-22 de grade pe litoral şi 31 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu.

În capitală, tot o vreme caldă. Dimineaţa, în jur de 13 grade şi la amiază 28...29 de grade.

Sâmbătă vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Astfel, îndeosebi după-amiaza, în vestul şi sud-vestul teritoriului vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23-24 de garde în vest şi pe litoral şi 31 de grade la Giurgiu şi Călăraşi dar şi la Iaşi, Bacau şi Vaslui.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în orele când vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 13 grade dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo 21 mai