MENIU

VIN PLOILE: COD PORTOCALIU de ploi pentru mai multe judeţe

<p>Se &icirc;ntorc ploile! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>
COD PORTOCALIU
COD GALBEN

Vremea se strică, de astăzi, în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă un val puternic de ploi torenţiale însoţite de grindină. 8 judeţe se află la această oră sub cod galben, iar de după-amiază va fi instituit codul portocaliu. Hidrologii au declanşat, la rândul lor, o nouă alertă de inundaţii.

COD GALBEN: 13 mai, ora 23 – 14 mai, ora 12

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vestul ţării şi în zona deluroasă şi montană din regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 25 l/mp.

COD GALBEN: 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 18

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp.

COD PORTOCALIU: 14 mai, ora 16 – 15 mai, ora 02

În judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervalul menţionat se vor cumula local peste 60...70 l/mp.

Hidrologii au extins avertizarea de cod portocaliu emisă iniţial pe râurile Drincea, Desnăţui şi Jiu, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj şi Hunedoara, şi pentru râurile din zonele de deal şi de munte din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea, dar şi pe râuri din judeţul Olt.

Mai multe articole despre:
inundaţii ploaie cod galben cod portocaliu