MENIU

Veşti proaste de la meteo: Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, vremea va fi uşor instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros şi local, după-amiaza şi seara, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nord-vestice, centrale şi montane. Ploi vor mai fi pe arii restrânse, cu precădere în prima parte a zilei şi în vestul şi sudul ţării. Izolat, vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, uşor mai scăzute pe litoral.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, dimineaţa se vor înregistra11...12 grade. Pe parcusrul zilei vremea va fi uşor instabilă. Mai ales în prima parte a zilei, vor fi averse slabe şi posibil descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade. 

Vremea la munte

Şi la munte vreme uşor instabilă. Cerul va fi temporar noros şi local, după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Duminică pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi pe spaţii mici va cădea grindină.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi relativ normală termic cu aspect schimbător. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice, ziua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări trecătoare, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 18 grade. Vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14 şi 21 grade. 

Vremea duminică şi luni

Duminică începând din orele după-amiezii, dinspre vestul și sud-vestul țării pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și pe spații mici va cădea grindină.

Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de sâmbătă în majoritatea regiunilor, se vor situa între 14 și 27 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral si cele mai mari in Moldova.

În Capitală, vremea va deveni instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales spre seară se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 9-11 grade şi la amiază, 22-23.

Luni, valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în centru, est și în sud-est și se vor situa sub cele climatologic specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, cu cele mai mari valori in sudul extrem. Vor fi averse însoțite și de descărcări electrice în Transilvania, Moldova, Dobrogea și în Muntenia și pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte și în sud-vest.

În Bucureşti, vremea se va menține instabilă. Vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea internificări de scurtă durată în timpul ploilor. 11-12 grade dimineaţa şi 20-21 la amiază.