MENIU

Val de frig peste România: Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Val de frig peste România: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, pentru weekend, o vreme fără precipitaţii, însă cu temperaturi cu cinci grade mai scăzute faţă de media pentru sfârşitul lunii septembrie, în schimb, valorile termice vor creşte începând cu săptămâna viitoare.

Duminică, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţarii, iar temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari în regiunile sudice şi sud-estice, iar în Dobrogea, cu totul izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari temporare în sud-estul teritoriului şi în Munţii Banatului. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţa.

Vremea duminică în Bucuresti

În Capitală, vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab pâna la moderat, cu uşoare intensificari dupa-amiaza. Temperatura maxima va fi de 16...17 grade. 

Vremea duminică la munte

Vremea va fi frumoasă ca aspect, dar rece din punct de vedere termic pentru aceasta dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Pe vai şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţa.

Vremea duminică la mare

Vremea va fi rece pentru aceasta dată. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depaşi la rafala 55 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori de 14...15 grade, iar temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 15 şi 18 grade. 

Vremea luni

Luni, deși temperatura aerului va crește ușor, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la această dată, îndeosebi dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între 14...15 in depresiuni si in nordul Moldovei și 20 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, mai mult senin în vestul, nordul și centrul țării. Pe litoral vor fi condiții pentru pentru ploi slabe. Dimineața, izolat va fi ceață, iar în centru, local în nord și nord-est și izolat în rest, se va produce brumă.

În Bucureşti, deși temperatura aerului va marca o creștere ușoară față de duminica, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la această dată, în special dimineața. 4...6 grade dimineata si 18...19 la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.

Vremea marţi

Marţi, vremea se va încălzi față de luni, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Timisoara. În regiunile vestice, nordice și centrale norii se vor inmulti treptat, iar incepand de seara, pe arii relativ extinse va ploua și sub formă de aversă și vor fi condiții pentru descărcări electrice. Cu totul izolat vor fi posibile cantități mai importante de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Dimineata, izolat va fi ceață, iar în nordul, nord-estul, centrul țării și pe arii restrânse în rest, se va produce brumă. Vântul va unele intensificări la munte și în Moldova și local în Banat și în Crișana.

În Bucuresti, vremea va continua să se încălzească, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată. Dimineata, vor fi condiții de ceață, 5...7 grade, posibil ceva mai putin în zona preorășenească iar la amiaza, 20...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.