MENIU

Ţi-ai făcut planuri pentru weekend? Prognoza meteo pe trei zile

Vremea se menţine instabilă! PROGNOZA METEO pe trei zile

Conform codul galben emis de meteorologi, joi în regiunile sud-vestice vremea va fi în general instabilă și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în Oltenia şi în sudul Banatului şi pe arii mai restrânse în sud-vestul Transilvaniei şi nord-vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul țării, pe spaţii mici va ploua în general slab, iar în sud-est vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime pornesc de la 21 de grade şi se orpesc la 27 de grade.

În București sunt condiții să plouă slab astăzi, iar vântul va sufla slab și moderat. În aceste condiții, termometrele vor indica la amiază cel mult 27 de grade.

În zona montană, vremea va fi în general instabilă în Munţii Banatului, grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi parţial în Munţii Apuseni, unde temporar înnorările vor fi accentuate. Pe parcursul zilei se vor semnala averse cu tunete, fulgere și vânt, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi și condiţii de grindină. În rest, cerul va fi variabil, iar ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe spaţii mici. La amiază termometrele vor indica 18 grade în Predeal, 17 la Stâna de Vale, 15 la Sinaia și Păltiniș, 13 în Semenic și 11 sus pe Ceahlău.

Pe litoral, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi va fi normașă din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros ziua, când trecător vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade, iar apa mării va măsura între 20 şi 22 de grade.

Vineri, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, cu maxime cuprinse între 22…23 de grade în depresiunile transilvane și 28 de grade la Giurgiu, Buzău, Tulcea, Brăila, Focșani, Bacău și Iași. Norii se înmulțesc după-amiaza în Oltenia, vestul Munteniei și în zonele montane și submontane, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă pot depăși 15...20 l/mp, iar vântul va sufla slab și moderat.

În București ziua de mâine de anunță în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. 15 grade dimineață și 27..28 de grade la amiază. Ceva mai mulți nori după-amiază când sunt posibile ploi de scurtă durată cu tunete și fulgere.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la început pe arii extinse în nord-vest, centru și în zonele montane, apoi local și în restul țării. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, în scădere în jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse în general între 18…19 garde în Maramureș și în depresiunile intramontane și 29 de grade la Călărași și Tulcea.

Bucureștenii nu scapă de averse și dercărcări electrice nici la început de weekend. În zori vor fi 16 grade, iar la amiază tot 27...28 de grade.