MENIU

Temperaturi de peste 35 de grade! Vremea pe trei zile pentru toate regiunile din ţară

<p>LITORALUL MĂRII NEGRE</p>

Conform atenţionării meteo cod galben vremea va fi deosebit de caldă, caniculară după-amiaza în Crişana, Banat, vestul şi sud-vestul Olteniei, în centrul şi sudul Moldovei, dar pe arii restrânse şi în restul ţării. Local, în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări, noaptea, în deltă şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 30 şi 36 de grade.

În Capitală, dimineata 16...18 grade. Astăzi vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

La mare, vremea va fi predominant frumoasă dar deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 33 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade. Şi duminică va fi vreme caldă. Temperaturile maxime vor fi de 27.. 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 25 de grade.


La munte, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi 24 de grade la Semenic, 25 la Sinaia si Paltinis, 27 la Predeal si Stana de Vale. Şi duminică vremea se va menţine caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.


Duminică,  vremea se va menţine mai caldă decât normal, caniculară în Crişana, Banat, Oltenia şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade la Constanta şi 36 de grade în vestul ţării. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, local, în zonele de câmpie şi de podiş din vestul şi sudul ţării şi doar izolat în restul teritoriului. Cerul va fi variabil în nordul, centrul, estul ţării şi la munte şi mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, sudul Banatului şi pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă, caniculară după-amiaza, când se va înregistra o temperatură maximă în jurul valorii de 35 de grade.

Luni vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, caniculară şi cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, în regiunile vestice şi local în rest. Cerul va fi mai mult senin.

Vântul mai avea intensificări izolate, pe parcursul zilei, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori tot în vestul ţării dar şi în Moldova.

În Capitală, tot foarte cald, 18-20 de grade si canicula după-amiaza când maxima termică va fi în jurul valorii de 35 de grade.

Mai multe articole despre:
munte capitală meteo vreme mare regiuni