MENIU

Surprize uriaşe de la vreme, de miercuri. Prognoza meteo pe trei zile

Surprize uriaşe de la vreme, de miercuri. Prognoza meteo pe trei zile

Astăzi vremea va continua să se încălzească, mai ales în zonele de deal şi de munte, astfel în majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice sfârşitului de ianuarie.

Vor cădea precipitaţii mixte, pe arii restrânse la munte şi predominant sub formă de ploaie în Maramureş, Transilvania şi Moldova. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, local, va fi ceaţă, trecător asociată cu burniţă sau ploaie slabă. Vor mai fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 0...2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 11...13 grade în dealurile subcarpatice din sud şi est.

În capitală, cerul va avea înnorări, iar mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

La munte, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales pe creste. La amiază va fi 8 grade la Păltiniş unde stratul de zăpadă măsroară 28 cm, 5 la Predeal unde sunt 27 cm, 7 grade la Semenic unde sunt tot de 27, 5 grade la Sinaia unde sunt 34. La Arieşeni vor fi 3 grade şi 57 de cm , iar sus pe Ceahlău vor fi 0 garde şi 35 cm de zăpadă.

Joi vremea va continua să se încălzească şi va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării, dar îndeosebi la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, însă spre seară se va înnora treptat în regiunile nordice, centrale şi estice, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte, va fi si lapoviţă şi trecător ninsoare. În zonele joase, mai ales din vest şi centru, va fi ceaţă, posibil persistentă şi asociată cu burniţă. Cu totul izolat vor mai fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2...3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 13...15 grade în dealurile subcarpatice din sud şi est.

Şi în capitală se va încălzi uşor, –1...0 grade dimineaţa şi condiţii de ceaţă şi în jur de 6 grade la amiază.

Vineri deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară în majoritatea zonelor, acestea se vor menţine în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Local vor cădea precipitaţii îndeosebi sub formă de ninsoare la munte, mai ales ploi în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea şi doar ploi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei.

În Bucureşti, trecător va ploua. Dimineaţa, 0…2 grade şi la amiază, in jur de 6 grade.