MENIU

Surprize de la meteo. Cum va fi vremea în următoarele trei zile?

Marţi, valorile termice diurne vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar maximele se vor încadra între 5 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, nordice, estice şi centrale, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte, local, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80...90 km/h, iar trecător ninsoarea.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza şi seara. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. 

Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, deși valorile termice vor fi în scădere în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0 grade în estul Transilvaniei, până la 12 grade în sud-vestul extrem, la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar trecător și în extremitatea de nord-est. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, dimineața va fi ceață.

În capitală, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin după-amiaza și seara. Maxima se va situa în jurul a 8 grade și minimă de -4...-2 grade. Dimineata vor fi condiții de ceață.

Joi vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade la Miercurea Ciuc și 13 grade la Timişoara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în nord-vestul teritoriului, în extindere spre seară către sud-vest și centru. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și mixte la munte, unde vor favoriza formarea poleiului. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar și în regiunile vestice și nord-vestice. Dimineața, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va fi ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă și se va încălzi ușor. Maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de -2...0 grade. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață. 

În regiunile intracarpatice, pe arii restrânse în Maramureş şi Transilvania, vor fi ploi slabe la şes şi precipitaţii mixte la munte. Maximele, mult mai mari decât normal la această dată: 10-11 grade in vest, 8 grade la Baia Mare, 7 la Cluj Napoca, 9 la Sibiu şi 5 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme predominant însorită şi mult mai caldă decit normal. Maximele, în general între 12 si 15 grade, depăşesc mediile climatologice cu peste 10 grade. Vântul va avea intensificări peste zi, ca dealtfel in toată ţara.

Şi în Dobrogea vremea este caldă şi predominant însorită. La amiază vor fi 12 grade la Tulcea si 13 la Constanta.

În Moldova de nord pe arii restrânse poate să plouă slab, dar în restul regiunii vreme în general frumoasă. Cald este peste tot: 7 grade la Suceava, 10 la Iaşi, 11 în Bacău şi 12 la Galaţi.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea azi vremea mâine