MENIU

Schimbare neașteptată a vremii. Prognoza meteo până la finalul săptămânii

Vremea se va răci ușor începând de joi. Spre finalul săptămânii, temperaturile vor ajunge puțin sub mediile climatologice. Până atunci, însă, regimul termic va fi unul normal, potrivit Realitatea TV.

VREMEA MARȚI

Marți, temperatura va marca o creştere în toată ţara, astfel că în regiunile extracarpatice va trece putin peste mediile climatologice specifice acestei perioade. Maximele vor fi cuprinse între 25 de grade în Transilvania și 34 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului, local la munte si în Transilvania şi numai izolat în restul ţării. Izolat se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp.

OFERTE FOARTE AVANTAJOASE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!

În Capitală, o vreme frumoasă cu regim termic normal. 31-32 de grade maxima la amiaza.

La munte, valorile termice vor marca o creştere. La amiază vor fi 19 grade la Paltinis, 22 la Preadeal, 16 la Semenic, 20 la Sinaia, 19 la Arieseni şi 15 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Mai ales după-amiaza şi seara, local se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp.

La mare, vremea va fi predominant însorită şi relativ normală termic, cu maxime cuprinse între 27 şi 29 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 28 de grade. 

În regiunile intracarpatice, maxime termice agreabile, între 25 de grade în depresiunile transilvane şi cel mult 30 de grade in vest la Timisoara, Oradea si Satu Mare. Dar şi instabilitate atmosferica la munte si in Transilvania unde local va ploua în aversă în special după miaza. Vor fi şi descărcări electrice şi vânt, izolat grindina şi cantităţi de apă în jur de 20 l/mp.

În sud, mai cresc puţin maximele faţă de ieri, vor fi în general între 30 si 33 de grade, izolat 34 de grade in Lunca Dunării. Numai izolat vor fi fenomene de instabilitate după amiaza.

În Dobrogea, soare şi 30 de grade la Tulcea la amiază, 28 la Constanta. Pe litoral mai sunt unele intensificări ale vântului.

În Moldova, chiar dacă mai creşte puţin temperatura, la amiază este încă plăcut cu valori termice de la 28 de grade la Suceava până la 31 de grade la Focşani. După-amiaza şi seara izolat vor fi averse şi descărcări electrice.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, temperatura continuă să crească astfel că la amiază, trece de 30 de grade în aproape toată ţara iar în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei local ajunge la 35-36 de grade şi ca urmare disconfortul termic va fi în creştere. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza şi seara, local în zona montană şi pe spaţii restrânse în restul ţării. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

În Capitală, temperatura şi deasemenea disconfortul termic vor fi în creştere. Dimineata, 17-19 grade si la amiaza, 33-34 de grade.

Joi vremea se schimba semnificativ în vest, centru şi nord. Se răceşte, vor fi maxime de 19...20 de grade, izolat, în regiunile vestice. În acelasi timp, vremea va fi instabilă, cu ploi pe arii relativ extinse, mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrinse, în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În sud si sud-est, va fi tot cald, chiar mai cald decât miercuri, cu maxime ce ajung la 36-37 de grade în sudul şi estul Munteniei la Giurgiu şi Călăraşi şi în partea continentala a Dobrogei, iar fenomenele de instabilitate vor ajunge aici către seara.

În Bucureşti, în jur de 20 de grade dimineaţa şi 34-35 de grade la amiază. Spre seară, instabilitatea atmosferică se va accentua şi vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

VREMEA JOI

Racorirea vremii nu tine prea mult. Chiar de marti temperatura incepe sa creasca, iar miercuri trece din nou pragul de canicula local în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei unde ajunge la 35-36 de grade.

De joi incepe un nou proces de racire, o racire care va fi mai intensa si mai persista. De data aceasta schimbam nuantele de rosu cu cele de verde si albastru, joi in vestul, centrul si nordul tarii si vineri si in restul teritoriului.

VREMEA VINERI

Vineri se poate spune ca vremea este racoroasa pentru aceasta data, deoarece maximele, intre 20 si 28 de grade, sunt putin sub mediile climatologice. Schimbul de mase de aer va fi insotit si de fenomene de instabilitate. Vor fi ploi in toata tara, fenomene electrice, vant si, pe arii restranse, grindina si cantitati de apa insemnate. Aceste mase de aer mai rece vor fi la noi pana la sfarsitul saptamanii.