MENIU

SCHIMBARE bruscă! METEO PE TREI ZILE

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât ieri. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul şi în estul teritoriului, unde izolat va mai ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sud-estice şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 20 de grade. Izolat dimineaţa se va semnala ceaţă.

BUCURESTI În Capitală, dimineaţă 9...10 grade. Va fi înnorat în prima parte a zilei, apoi soarele se va arăta tot mai generos şi va ridica mercurul din termometre spre o maximă în jur de 20 de grade - aşadar o zi mai caldă decât ieri.

MUNTE
La munte vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi uşor. 8 grade vor fi pe vf. Toaca, 14 grade la Predeal, 12 grade la Păltiniş şi 14 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde doar izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab spre moderat, cu intensificări temporare mai ales în zona înaltă. Duminică vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor.

REGIUNI
Vremea devine frumoasă în vestul arcului carpatic. Norii sunt pasageri şi doar izolat mai aduc ploi slabe în zonele montane. Termometrele vor arăta 19 grade la Timişoara, Oradea şi Satu Mare, 20 de grade la Alba Iulia şi numai 14 grade la Miercurea Ciuc – aşadar încă răcoare în special în zonele depresionare.

În sud ziua începe cu nori şi izolat ploi slabe, dar mai apoi soarele se arată tot mai generos. În aceste condiţii temperatura va fi mai ridicată decât ieri - maxime de 19...20 de grade, însă tot sub mediile climatologice cu 3...4 grade. Vântul va avea intensificări temporare în Bărăgan.

Vremea rămâne capricioasă în Dobrogea, unde se simte influenţa depresiunii atmosferice de deasupra Mării Negre. Aşadar norii persistă şi mai plouă pe arii restrânse, iar vântul suflă în rafale. Viteze mai mari, peste 50 km/h, urmând să se înregistreze pe litoral şi în deltă. Temperaturile maxime vor fi de 18 grade în Constanţa şi 19 grade la Tulcea.

Vântul va avea intensificări temporare şi partea centrală şi sudică a Moldovei, dar aspectul vremii se înbunătăţeşte. Vor mai fi unele înnorări, dar numai izolat va ploua slab şi trecător. Temperaturile maxime sunt şi astăzi sub cele normale pentru această dată: 19 grade vor fi la Galaţi şi Iaşi, 17 grade în Bacău şi 16 grade la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică,  presiunea atmosferică creşte semnificativ, astfel că vremea va fi frumoasă cu cer mai mult senin. Doar vântul continuă să prezinte intensificări în estul şi sud-estul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în zilele precedente, vor fi cuprinse între 16 grade în Bucovina şi depresiunile din estul Transilvaniei şi 23 de grade în vestul Olteniei. Izolat dimineaţa pe vâi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

Zi frumoasă şi în capitală. Soarele va avea o prezenţă geroasă, norii vor fi numai de decor, iar vântul va sufla slab până spre moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade.

Luni vremea rămâne frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Astfel după o dimineaţă răcoroasă, cu minus 3 grade şi brumă în depresiunile Carpaţilor Orientali, urmează o după-amiază în care maximele termice se vor încadra între 18 şi 24 de grade – valori normale pentru data din calendar. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Bucureştenii se vor bucura de o zi frumoasă de toamnă, cu soare de la răsărit şi până la asfinţit. Vântul va fi liniştit, iar maxima termică va fi de 22 de grade.

Mai multe articole despre:
meteo vremea weekend prognoza meteo pe trei zile