MENIU

România, traversată de un val de aer tropical: temperaturi de până la 35 de grade! Când revin furtunile violente

După valul de furtuni din primele două săptămâni ale lunii, perioadă în care au fost instituite inclusiv coduri roșii de ploi și vijelii, canicula lovește țara noastră. ANM anunță temperaturi de până la 35 de grade.

O masă de aer tropical care a cuprins și țara noastră se va extinde și va aduce temperaturi tot mai ridicate. Canicula va da mari bătăi de cap românilor, avertizează Alina Șerban, meteorolog ANM, într-o intervenție la Realitatea PLUS. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea de îndurat un val de caniculă sufocantă. 

"O masă de aer tropical se va extinde și va determina temperaturi tot mai ridicate. Valorile maxime vor depăși 30 de grade, chiar și 35, vineri chiar în mai multe regiuni, mai ales în vestul și sudul țării. De asemenea, disconfortul termic va fi tot mai accentuat, avem deja destulă umezeală în atmosferă", a spus meteorologul Alina Șerban.

Încălzirea va fi de scurtă durată însă. Temperaturile au atins deja valori de 30-31 de grade. În această după amiază, vom avea chiar și 33 de grade, în vestul și sud-vestul țării. Sâmbătă, caniculă se va semnala cu precădere în jumătatea sudică, apoi se va răci și vremea va deveni din nou instabilă, mai spune meteorologul. 

Se schimbă vremea radical: vin temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă - Prognoza pe o lună

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.