MENIU

Revin vijeliile! COD GALBEN de vânt puternic, emis de meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare nowcasting - cod galben de vânt puternic.

Potrivit meteorologilor, vineri, 26 august, între orele 13:05 şi 19:00, local în Dobrogea se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși la rafală 55 km/h.

METEO 26 august. În Capitală, o vreme frumoasă,  cu cer mai mult senin şi vânt moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade. 

La munte, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, Unele înnorări şi averse vor fi posibile, izolat, în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, în cursul zilei, în zona înaltă. Vor fi  grade la Paltiniş, la Predea, la Semenic, la Sinaia, la Arieşeni, pe Ceahlău Toaca.

La mare, cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea, când trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 18 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade.

VREMEA ÎN WEEKEND

Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând partea de sud-est a țării, unde cu precădere spre seară, va avea înnorări și va ploua, local în Dobrogea și izolat în sudul Moldovei și în Bărăgan. Vântul va avea intensificări trecătoare, în a doua parte a zilei, în Dobrogea. Temperaturile maxime mai cresc putin, trec de 25 de grade in toata tara, pina la 30 de grade la Drobeta Turnu Severin, poate si 31 de grade in sudul Olteniei. În capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice apropiate de mediile climatologice ale perioadei. 15...16 grade în centrul orașului și în jur de 13 grade la periferie iar la amiaza, in jur de 28 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața.

Duminica, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, de vara, adica peste 25 de grade, ajung la 32 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi mai mult senin, exceptând Dobrogea, Bărăganul și sudul Moldovei, unde, mai ales spre seară, va avea înnorări temporare și, pe arii relativ restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei în sud-estul țării, iar în rest va fi în general slab. În Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. 14-16 grade dimineata si in jur de 31 de grade la amiaza