MENIU

VREMEA în weekend! PROGNOZA METEO

Vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii octombrie, cu deosebire în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineaţa în sud, în est şi în centru pe arii restrânse va fi ceaţă. Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile intracarpatice.

BUCURESTI
În Capitală posibil ceaţă dimineaţa, însă ziua se anunţă frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt liniştit. În aceste condiţii de la cele 8...10 grade din zori, până la amiază se strâng în termometre 21...22 de grade – valoare apropiată de norma perioadei.


MUNTE La munte vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Vor fi maxime de 15 grade pe Vf. Toaca, 20 grade la Predeal, 18 grade la Păltiniş şi 19 grade grade la Stâna de Vale. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, local va fi ceaţă sau nori de nivel jos.

Vântul va sufla slab până la moderat. Mâine vremea va fi la fel de frumoasă, iar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date. Soarele va fi stăpân pe cer, iar ceaţa matinală se va menţine pe arii restrânse doar în orele dimineţii.


REGIUNI Răcoarea dimineţii şi ceaţa de pe văi amintesc locuitorilor din vest şi centru că sunt în plină toamnă. Ziua, la fel ca şi ieri va fi ca de vară – mult soare şi maxime de 24 de grade la Timişoara, 25 de grade la Oradea şi Baia Mare, 22 la Cluj Napoca, 23 de grade la Sibiu şi 20 de grade în Braşov.

În sud o zi în general frumoasă. Cerul va fi în general senin, însă în primele ore ale zilei, în zonele joase pe arii restrânse se va menţine ceaţa sau norii josi. Temperaturile sunt în limite normale pentru această dată: maxime de 20 de grade la Craiova, Piteşti şi Brăila şi 21 de grade la Râmnicu Vâlcea şi Giurgiu.

Scăderea de temperatură de pe timpul nopţii şi umezeala ridicată datorată proximităţii mării favorizează apariţia şi menţinerea ceţii în Dobrogea. Însă după-amiaza va fi şi aici însorită, cu maxime de 18 grade la Constanţa şi 20 de grade la Tulcea.

Ceaţa sau nori stratiformi din Moldova, anunţă o după-amiază frumoasă de toamnă. Cerul va deveni treptat senin, vântul va sufla slab, trecător moderat în timpul după-amiazii. Temperaturile sunt plăcute, maxime de 21 de grade la Focşani şi Iaşi, 20 de grade în Bacău, Botoşani şi Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date, în special în regiunile intracarpatice. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă. Maximele peste 20 de grade, exceptând litoralul, ajung şi la 26...27 de grade în vest şi centru.

În Capitală, toamna ne răsfaţă în continuare cu mult soare şi temperaturi ce ajung la 22...23 de grade.

Nici luni nu sunt aşteptate schimbări în evoluţia vremii. Va fi în continuare mai cald decât în mod normal în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 17 şi 27 de grade.

Sunt condiţii de ceaţă şi în capitală luni dimineţă, însă ziua se anunţă a fi frumoasă cu cer mai mult senin şi vânt slab. În aceste condiţii temperatura va creşte rapid de la 7...8 grade până spre o maximă de 23 de grade.