MENIU

VREMEA de FLORII. Prognoza meteo pe trei zile!

<p>VREMEA de FLORII. Prognoza meteo pe trei zile!</p>

VREMEA de FLORII. În estul, centrul şi sudul ţării vremea încă este mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va mai ploua. În restul teritoriului valorile termice se înscriu în limite normale. Soarele se arată printre nori şi doar izolat va mai ploua slab. La munte, precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în vestul şi sudul Olteniei, în nordul Moldovei şi pe crestele munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în Banat, Crişana şi Maramureş.

VREMEA de FLORII. BUCURESTI
În Bucureşti vremea se menţine uşor mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Norii persistă şi temporar va mai ploua, iar vântul va sufla de la slab la moderat. Minima nopţii, doar 5...6 grade, dar maxima ajunge la prânz în jur de 13 grade.

MUNTE
La munte, o zi cu vreme rece. În Carpaţii Meridionali şi Orientali cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul zonei de munte cerul va fi temproar noros, iar precipitaţiile vor fi izolate. Tempoar, vântul va sufla cu putere mai ales în zona înaltă. Duminică, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, cerul se mai limpezeşte şi se va încălzi uşor. Înnorările vor fi temporare şi se vor semnala precipitaţii mixte, la nivel local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în Occidentali.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, temperatura este în creştere uşoară faţă de ieri, astfel încât maximele termice ajung în limite normale pentru acestă dată. Excepţie fac sudul şi estul Transilvaniei, zone în care, în condiţii de cer mai mult noros şi ploaie, va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată - numai 7 grade vor fi la Miercurea Ciuc, 10 grade în Braşov şi 12 grade la Sibiu.

În sud, vremea este instabilă şi relativ rece pentru această dată. Cerul este acoperit de nori şi pe arii relativ extinse plouă în averse. Vântul va fi mai insistent în vestul şi sudul Olteniei, iar maximele termice ajung la 14 grade în Craiova şi Giurgiu, 12 grade în Buzău şi 15 la Brăila – valori, cu 3...4 grade sub mediile climatologice.

Instabilitatea atmosferică se manifestă şi în Dobrogea. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor cădea pe arii extinse, iar vântul va sufla de la slab la moderat. Temperatura creşte uşor faţă de ieri, spre 13 grade în Constanţa şi 15 grade la Tulcea.

Vremea rămâne rece în Moldova. Cerul va fi mai mult noros, iar ploile vor cădea în reprize, însă în cantităţi mai mici. Vântul va avea uşoare intensificări în nordul regiunii. Temperatura ajunge la valori maxime de 13 grade în Galaţi, 9 grade în Bacău şi Iaşi şi 6 la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică se încălzeşte uşor, iar precipitaţiile vor fi mai puţine. Cerul va fi temporar noros şi cad averse, local, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Transilvania şi Maramureş şi doar izolat în rest. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar pe creste vântul va sufla cu putere. Maximele vor fi cuprinse între 9 grade în Suceava şi Miercurea Ciuc şi 19 în Timişoara.

Încălzirea vremii de mâine va fi resimţită şi în Bucureşti, astfel că în condiţii de cer temporar noros şi de ploaie slabă la amiază, termometrele vor indica 15 grade.

Procesul de încălzire continuă şi luni, când maximele termice vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 21...22 de grade în Lunca Dunării. În jumătatea nordică a ţării şi la munte se vor aduna câţiva norii şi pe arii restrânse, trecător va ploua slab. În restul ţării va fi soare cât e ziua de lungă. Vântul va sufla cu putere la munte şi din când în când şi în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă în capitală, unde maxima atinge 20...21 de grade.